Sorulan bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili değerlendirme yapmaya başlayan İhsanoğlu, CHP liderinin adını 'Kemal Alemdaroğlu' diye telaffuz etti. Antalya'daki temaslarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, "Geçen yerel seçimde hangi partiye oy verdiniz?" sorusuna da, "Ailem Demokrat Partili bir aile. Eşimin ailesi de aynı şekilde. Eşimin ailesi daha ileri noktada DP'yi kuran Adalet Partisi'ni kuran ailelerden" diye cevapladı. 

HEMEN ÖZÜR DİLEDİ 
Başka bir soruya cevap verirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadını yanlışlıkla 'Alemdaroğlu' diye söyleyen İhsanoğlu, daha sonra düzelterek, "Kılıçdaroğlu olacak çok özür dilerim. Yorgunluğumu mazur görünüz" dedi. İhsanoğlu'nun kendisine en büyük desteği veren siyasi parti liderinin soyadını yanlış söylemesi salonda şaşkınlığa neden oldu. 

'YÜZDE 60'LA KAZANACAĞIZ' 
İhsanoğlu, seçimde alacağı oy oranına dair iddiasıyla da dikkat çekti. Kürt sorunuyla ilgili tespitini yaptığı Diyarbakır ziyareti üzerinden anlatan İhsanoğlu, "Önemli olan ekmeğimizi paylaşmaktır. Ekmeğimizi daha da büyüteceğiz. Tarihimizde bu var. Bu ekmeği büyüterek paylaşalım, bölüşelim ama vatanı bölüşmek yok" diyerek şu açıklamalarda bulundu: "Barıştan yana olmamız lazım. Bunu milli mütabakatla Meclis'te yapmamız lazım. İlk turda yüze 60 ile kazanacağız. Es kaza şu sebepten bu sebepten dolayı bu olmazsa ikinci turda Kürt kardeşlerimizin oylarının büyük kısmının bize geleceğini görüyorum" dedi.