Başbakan Recep Tayyip Erdoğan WikiLeaks'in iddialarına ilişkin kendisinden belge isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

WikiLeaks belgeleri:
- Şimdiye kadar yayınlanan belgelerde son derece seviyesiz bir dilin kullanıldığını görüyoruz. Ben daha ilk gün "eteğindeki taşları bir döksün" dedim. Yazışmaların yayınlanması,yayınlanma tarzı seçilmesi, sansürlenmesi, sadece belli ülkelere yönelik yazışmaların yayınlanması niyet konusundaki düşüncemizi haklı çıkarır görünüyor.

- Burada birinci derecede sorun ABD'nin sorunudur. Dünyanın bir numaralı ülkesinin diplomaside bu duruma gelmesi düşündürücüdür.

- Yalan yanlış bilgilere dayanan bu bilgilerin sızdırılması ve yayınlanması şeffaflık olduğunu savunanların gözden kaçırdığı bir nokta var. Gizli hesapları olanların burada hangi çıkarı var? Kimse her zaman her yerde şeffaflığı savunamaz.

- Ana muhalefet partisi meseleye böyle yaklaşmaktan her zaman kaçındı. Daha ilk belgelerle birlikte konuyu iç politika malzemesi yapmaktan çekinmedi.

"CHP tabanı bile rahatsız"
- Bu durum CHP kitlesinde bile rahatsızlık yarattığının biliyorum. CHP politika üretemediği için ABD'li diplomatların yazışmalarından medet umar haline gelmiştir. Kendi ülkelerinden o kadar kopuklar ki iç politikayı bile yabancı diplomatlara emanet etmiş durumdalar.

"CHP ismini 'WikiCHP' yapsın"

- CHP'liler daha önce Wikipedia'da yazılanlara inanıp benim dünyanın en zengin 8. Başbakan olduğumu iddia etmişlerdi.

- CHP madem değişiyor ismini de değiştirip ismini de WikiCHP yapsın.

- Bir İsviçre'dir tutmuşlar belge getir diyorlar. İddia ABD'li diplomatların. Gidin belgesini de siz getirin. İddia sahibi iddiasını ispat etmekle mükelleftir. Sizin iddialarınıza belge yetiştirmeye çalışırsak millete hizmet edecek zamanımız kalmaz. CHP gitsin İsviçre'deki 300 bankayı dolaşsın. Bir şey bulurlarsa mal varlığımı CHP'ye bağışlayacağım.

- CHP Ergenekon avukatlığından sonra şimdi de WikiLeaks'in avukatlığına mı soyundu?

- Dış politikada hiç kimse bize rota çizemez; rotayı, istikameti yalnız ve yalnız aziz milletimiz çizer.