CHP'de beklentilerin altında alınan oy, tartışılmaya devam ediliyor. Sahillerde oy oranı düşen CHP'yi en fazla hayal kırıklığına uğratan yerlerin başında İstanbul geliyor.
 
CHP, 2009 seçimlerine göre İstanbul'da yüzde 7 oranında oy kaybederken sahip olduğu 12 belediyeden 6'sında AK Parti üstünlük sağladı. Bunda İstanbul'da seçimden önce yapılan il başkanlığı değişikliklerinin de etkili olduğu belirtiliyor. Ocak ayında Berhan Şimşek'in yerine getirilen, ancak 53 gün sonra istifa etmek zorunda kalan eski İl Başkanı ve Doğan Holding'in eski CEO'su Nebil İlseven de seçimlerde istenilen başarıyı elde edemediklerini söyledi. 
 
Hedeflerinin çok altında kaldıklarını dile getiren İlseven, seçmenle adayların örtüşmediğine dikkat çekti. İlseven, "Bir beklenti oluşturduk. Görülüyor ki yakalayamadık. Kadro, yöntem ve söylemi sorgulamak lazım. Ne gerekiyorsa o yapılmak zorundadır. Bu sonucun ortaya çıkmasında birincisi maddi kaynaklar olabilir. İkincisi ise bu bir milletvekili seçimi. Adaylarınla halkın karşısına çıkıyorsun. Bu isimler kendi içinde değerli isimler olabilir ancak seçmen nezdinde o kadar örtüşmedi." ifadelerini kullandı. 
 
2011 başında CHP İstanbul il başkanlığı koltuğuna oturan ancak bu görevde 53 gün kalabilen Nebil İlseven, partisinin oy oranını Zaman'a değerlendirdi. Seçimlerde ikna süreçlerinin olduğunu belirten İlseven, bu süreçte net ve anlaşılabilir mesajların seçmene ulaştırılamadığını kaydetti. 'Başarılıyız' şeklindeki açıklamalara da katılmadığını ifade ederek, "Kendi başına bir sonuç bu. Hedefimizin çok altında kaldık. Kendi insanımızda düş kırıklığı ve hazin bir tablo ortaya çıktı. Bunu da göz ardı edemeyiz." uyarısında bulundu. 
 
Nebil İlseven, partisinin 2009 seçimlerine göre İstanbul'daki oy kaybıyla ilgili olarak da suçun örgütlerin üzerine atılmamasını istedi. Bu düşüşün aday listeleriyle ilçelerin kendi dinamiklerinin örtüşmemesinden kaynaklanabileceğine vurgu yaparak, şu tespitte bulundu: "Kaybedilen ilçelerin her birinin kendine özgü dinamikleri var. Örgütten hemen hemen hiçbir isim yoktu vekil listelerinde. Örgütler burnundan soluyarak çalıştı. Üstüne düşeni yaptı. Seçim sonuçta ikna etme sürecidir. Belli politika ve isimler konusunda seçmeni ikna edeceksin. Bu ilçelerin bazılarında listenin oradaki yapıyla tam örtüşememesi devreye girmiş olabilir. İstediğimiz başarıyı elde edemedik." 
 
FARKLI ODAKLAR YÖNETİME MÜDAHALE ETTİĞİ İÇİN AYRILDIM 
 
İstanbul il başkanlığı görevinden ayrılması ile ilgili de konuşan Nebil İlseven, İstanbul'un farklı odaklar tarafından yönetilmeye çalışıldığı için ayrıldığını savundu. Eski İl başkanı, şunları kaydetti: "Yönetim anlayışındaki farklılığı giderip 'ayrılalım' dedik. Bir tane İstanbul il yönetimi olur. O da belli bir hiyerarşi içinde genel merkezle çalışır. Onun dışında farklı kademelerle temasa geçilip farklı yaklaşımların denenmesi veya uygulamaya konulmaya çalışılması, partinin tutarlılığını ve etkinliğini zedeler. Biz de bu yüzden affımızı istedik." (Zaman)