CHP Bursa İl örgütünde, milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından başlayan tepkiler devam ediyor.

DP BAYRAĞI AÇTILAR
Merkez sağın önemliisimlerinden eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan'ın CHP Bursa listesinin ikinci sırasından aday gösterilmesine tepki gösteren partililer, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda Demokrat Parti bayrağı açarak kararı protesto ettiler.

CHP milletvekili listelerinin dün açıklanmasının ardından partinin Bursa il örgütünde başlayan tepkileri İl Başkanı Gürhan Akdoğan dindirmeye çalıştı. Turhan Tayan'ın Bursa listesinin ikinci sırasından aday gösterilmesini hazmedemediklerini Başkan Akdoğan'a anlatan partililer kararı alkışlarla protesto ettiler. Başkan Akdoğan da il ve ilçe yöneticilerle toplantı yaparak listeyi değerlendirdi.

AKDOĞAN: ÇOK YOĞUN TEPKİ ALIYORUM
Listeyi ve protestoları değerlendiren CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, adayların belirlenmesinde Bursa örgütünün herhangi bir müdahalesi olmadığını açıkladı. Listenin genel merkez tarafından tesbit edildğini belirten İl Başkanı, "Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa birinci sıra adayı Sena Kaleli'nin MYK'da bir dahli olmuş mudur olmamış mıdır bilmiyorum. İlçe yöneticileri ve partililerden çok yoğun olumsuz tepkiler alıyorum. Bu tepkileri sönümlendirmeye çalışıyorum. Turhan Tayan ve listenin bütününe tepki var" dedi.

KALELİ: HER FANİ BİR GÜN CHP'Lİ OLACAK
Tepkilerin odağında olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli de, listenin genel başkan, Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi'nde tartışılarak hazırlandığını belirterek, " Bu partinin iradesidir. Başka şeyler bahane edilmez. Toplantıda itirazlar olmuştur. Ancak, bu karar çıktıktan sonra iradeye saygı gösterilmesi gerekir. Partililer olayı kavramakta zorlandılar. CHP artık şemsiye partisi olma yolundadır. Her fani bir gün CHP'li olacaktır. Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talibiz. Bizim yapacağımız bu iradeye saygılı olup arkasında durmaktır. Bunlar partililerin doğal tepkileri. 5 ilçe başkanı istifa ederek aday olmuştur. Bunlar seçilebilir noktada olsaydı iyi olurdu. Ancak listemizde bir şey gözardı ediliyor. 6 kadın adayımız bulunuyor. Türkiye genelinde 106 kadın adayımız var. Bu konuda devrim yapıyoruz görülmesi lazım" dedi.

ÖZER: SENA KALELİ DİRAYETLİ DAVRANMAMIŞTIR
Listede yer almayan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, listelerin Türkiye çapında hayal kırıklığı yarattığını ifade ederek, "Örgütler tamamen dışlandı. Partinin temel taşlarını oluşturan örgütlerin görüşleri alınmadı. CHP için ağzına geleni söyleyen kişi ikinci sırada aday gösterildi. Örgüt infial halinde. Ancak örgütler gereğini yapacak, hesap soracaktır. Bu bir projedir. Yok etme projesidir. DYP'yi ANAP'ı yok eden insanlar CHP listesinde yer alıyor. CHP ilkeleri ayaklar altına alınmıştır. Partinin 87 yıllık çizgisi bozulmuştur. Sena Kaleli dirayet gösterememişti. Bu listenin tek sorumlusu odur. CHP örgütleri gereğini yapacaktır" diye konuştu.

DEMİREL: BİRİ BUNU BANA İZAH ETSİN
Kamuoyu yoklamalarında Bursa'nın en çalışkan milletvekili gösterilmesine rağmen listede yer almamasının açıklanmasını isteyen CHP Milletvekili Kemal Demirel de, "Bana bunun izahını yapsınlar. En çalışkan vekil olarak çıkıyorsam neden liste de yokum. Beni arayanlar çok büyük tepki gösteriyor. Ömrü CHP'de geçmiş bir insan olarak üzgünüm. Ancak partinin 12 Haziran'da başarılı olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.