İl Gençlik Kolları GÜneri yaptığı açıklamada, "Siyasi cinayetlerin sıkça işlendiği, yüreklerimizde, zihinlerimizde derin yaraların açıldığı ülkemizde, bu cinayetlerle yüzleşmek ve yeni cinayetlerin olmaması için Hrant Dink davası bir fırsattı ama 17 Ocak günü açıklanan karar ile bir kere daha vicdanlarımız sızladı. 5 yıldır özgürlük için adalet için, demokrasi ve insanlık için umutla bekledik. Bu siyasi cinayetlere yenileri eklenmesin diye.

Sadece tetikçilerden ibaret, yüzeysel bir araştırmadan öteye gidemeyen bir yargılama süreciyle karşılaştık. Hrant Dink davası üç beş kişi tarafından yapılmış basit bir cinayet olarak kapatıldı. Bu dava gösteriyor ki faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması için sözde çaba sarf eden AKP iktidarı, burada failleri belli olan bir olayda derin devlete göz yumarak geçmişten gelen derin devlet geleneğinin devamcısı olduğunu gösterdi. Verilen karar ile Hrant Dink bir kez daha vuruldu. Başka Hrant’lar olmasın derken Hrant Dinkin katilleri sokağa salındı. Faili meçhullere bir isim daha eklendi. Parasız eğitim istedikleri için tutuklanan öğrenciler örgüt üyesi, Hrant Dink cinayetini gerçekleştirenler değil dendi. Cinayeti işleyen tahliye oldu, fakat cinayeti yazan Nedim Şener tutuklandı. Daha ne denir ki bir gün sıra hepimize gelecek. Hukuk yitirilmiş ve artık adalet bir kadın isminden öteye gidememektedir.

Ancak bizler bu davanın peşini bırakmayacağız. Bu dava biz bitti demeden bitmeyecektir. Hrant için, adalet için mücadelemiz sürecektir. Faşizme inat, Kardeşimsin Hrant!" ifadelerine yer verdi.