Açıklamasında hem partinin hem de Aydın’ın durumunu değerlendiren Yıldız, koltuk sevdası için değil hizmet için aday olduğunu yineleyerek, “Hiç kimse kendisini örgütün üzerinde görmesin” dedi.
Uzun süredir partisi CHP’de hizmet ettiğini ve 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olduğunu hatırlatan CHP İL Başkan Adayı Hüseyin Yıldız, tabanın ve partililerin talebi üzerine aday olduğunu belirterek “Aydın, büyükşehir belediyesi olacak. Eğer biz 28 Mayıs'tan itibaren çalışmalara başlamadığımız takdirde, iktidarın gücü ve baskısı karşısında büyükşehir belediyesini almakta zorlanırız. Büyükşehri kaybedersek, 2015'te yapılacak genel seçimlerde samimi söylüyorum ancak 1 tane milletvekili göndeririz. Ama kazandığımız takdirde 2015 genel seçimlerinde Aydın'dan en az 5 tane milletvekili göndereceğiz ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu da başbakan yapacağız” diye konuştu.
“TARIM ARAZİLERİNDE ARTIK İCRA MEMURLARI DOLAŞIYOR”
Açıklamasında partinin yanı sıra Aydn’ın da genel durumunu değerlendiren CHP İl başkan Adayı Hüseyin Yıldız, 2002 yılından sonra ülke genelindeki 81 il içinde en büyük sıkıntıya düşen illerin başında Aydın’ın geldiğini iddia ederek “2002 yılında 1 litre zeytinyağı ile 4 litre mazot alınıyordu. Bugün 1 litre zeytinyağı ile 1 litre mazot bile alınmıyor. Dünyanın en güzel pamuğu Aydın ve Söke ovalarında yetişiyordu ama AK Parti'nin politikaları yüzünden bugün çiftçi pamuk ekmez hale geldi. ‘Aydın'ın dağlarından yağ, ovalarından bal akıyor’ diyoruz ama 10 yıldır Aydın'ın dağlarında ve ovalarında icra memurları dolaşıyor. Tarım alanlarının ve yüzde 50'si bankalara ipotekli. Hükümet milyon dolarlık yatlara, ÖTV'siz mazot verirken, çiftçiye ÖTV'li mazot veriyor. Türkiye'de çiftçiler 7.5 milyar TL'lik mazot kullanıyor. Yani çiftçi ÖTV olarak yılda 5 milyar TL'yi vergi olarak veriyor. Diğer tarafta milyon dolarlık yatların sahipleri ise devlete vergi vermiyor. Bütün Aydın'daki çiftçilere sesleniyorum. CHP'yi iktidara getirin, sizler tekrar bu memleketin efendisi olacaksınız” ifadelerini kullandı.
“HİÇ KİMSE KENDİ ÖRGÜTÜN ÜZERİNDE GÖRMESİN”
CHP’nin üzerinde ölü toprağı olduğunu ve uyuyan devi uyandırmak için İl Başkanlığına aday olduğunu belirten Yıldız, açıklamasında “Adaylıkta hiçbir hesabım yok. Niyetim büyükşehir ve 17 ilçe belediyesini kazanıp, CHP'yi 2015'te genelde de iktidara taşımaktır. CHP'de hiç kimse kendini örgütün üzerinde görmesin. CHP Aydın örgütünü 81 il içinde örnek bir il yapacağız. Benim 3 sevdam var. Kızım, Aydın ve CHP. CHP'li doğdum, CHP'li öleceğim. Bu söylediklerimi yapabilmek için örgütümden bir sefer fırsat istiyorum. Halkı kucaklamaya önce vizyonumuzu yenileyerek başlayacağız. Dar odalar ve salonlarda sıkışarak oturmayacağız. Öncelikle partinin kendi malı olacak olan bir katı lokal olan üç katlı bina yapacağım. Tek amacım hizmet bunun için fırsat verilmesini istiyorum” ifadelerine yer verdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg