AYDINPOST HABER SERVİSİ-Atatürk Meydanında düzenlenen törene, CHP Milletvekili Fatih Atay, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Başkanı Tunç Aytur, Merkez İlçe Başkanı Barış altıntaş, Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil ve partililer katıldı.
Atatürk Anıtı'na bırakılan çelengin ardından törene bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi.
Kuruluş yıldönümü ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Tunç Aytur, "Bağımsız, demokratik türkiye cumhuriyeti'nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi 87 yıldır bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi olarak varlığını sürdürmektedir. Ulusal kurtuluş mücadelesinden doğan bir parti olarak CHP gerek kurtılış savaşında, gerekse Cumhuriyet'in kurulmasından sonra ülkenin her alanda gelişmesi ve kalkınması için her zaman çaba göstermiştir. CHP, Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar korumuş, aynı zamanda yenileşmenin değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olmuştur" dedi.
Aytur, "tarihin her döneminde ülke yararına, halkın yararına taraf olan CHP, bu süreçte de hayır diyerek 12 Eylül 1980 cunta zihniyetinin düşünmediği baskıcı yasaları önümüze getiren AKP zihniyetine sandıkta dur diyecektir. Bu ülkeyi kurtaracak tek siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. 87 yıldır inanç ve kararlılıkla Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeden bağımsızlık, özgürlük ve Cumhuriyetin koruyucusu geleceğimzin güvencesi CHP'nin 87. yıldönümünü kutlar, 9 Etlül 1923'te yakılan ışıkla 87 yıldır hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla CHP'yi iktidara taşıyacağımıza olan inancımızla tüm halkımıza saygılar sunarım" diye konuştu.

Fotoğraflar: Gezgin Değirmenci/Aydınpost