28 Nisan tarihinde ÖSYM'nin internet sitesinden sınav sonucuna bakan Zorooğlu, beklediğinin altında puan gelmesi ve 'LYS'ye giremez' ifadesi üzerine şaşırdı. İddiaya göre ertesi gün ÖSYM'nin sitesinden bir kez daha sınav sonucuna bakan Beran Zorooğlu, YGS puanlarının arttığını gördü. Ancak, artırılan puanlar, Zorooğlu'nun LYS'ye girmesine yetmedi. ÖSYM Başkanlığı'na 1 Haziran tarihinde itiraz eden Beran Zorooğlu'na verilen yanıtta, sınav sonuçlarına ilişkin çok sayıda örneklem alınarak incelendiği, değişiklik gerektirecek bir durum olmadığı kaydedildi. Zorooğlu, sonucun değişmemesi üzerine LYS'ye giremedi. 
 
LYS sonuçlarının açıklanması ardından 21 Temmuz tarihinde yine ÖSYM'nin sitesini inceleyen Beran Zorooğlu, LYS'ye girmediğine yönelik bilginin bulunduğu sayfadaki YGS puanlarının, daha önce açıklananlardan yüksek olduğunu gördü. Buradaki YGS puanlarının LYS'ye girmeye yeterli olduğunu gören Zorooğlu, girişimlerine rağmen sonuca varamadı. 
 
PUANLARI 3 KEZ DEĞİŞTİ 
Beran Zorooğlu, YGS puanlarının 1 ay içerisinde 3 kez değiştiğini öne sürerek, "YGS'de aldığım puanlar, ertesi gün değiştirilerek arttı. Örneğin 124 olan YGS-3 puanım 172'ye yükseldi. LYS sonuçlarıyla ilgili sayfada YGS-3 türü puanımın 198'e çıktığını gördüm. Bu puanlar nereden geldi?" diye konuştu. ÖSYM'ye itirazlarının dikkate alınmadığını aktaran Zoroğlu, "198 puan benim LYS'ye girmeme yeterliydi. Ancak LYS yapıldı ve sınava giremedim. Mağduriyetimin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyorum" dedi. Beran Zorooğlu, YGS'de yanıt verdiği 22 sorunun da sınav sonuçlarında görülmediğini öne sürdü. (dha)