Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı ve Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Sekreteri Efkan Ceylan; İstanbul Güngören'deki yapılan hain saldırıyı yaptığı açıklama ile kınadı.
Türkiye"nin 85 yıllık genç bir ülke olmasına rağmen yaşadığı tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başardığına dikkat çeken Efkan Ceylan, bugünlere kadar da emin adımlarla gelindiğini söyledi. Türkiye"nin bu güçlü duruşunun bazı çevreler tarafından her zaman kıskanıldığını, bu nedenle de ülkedeki birlik ve bütünlüğüne karşı saldırılar hep var olduğunu belirten Ceylan, “Güngören"de yaşadığımız saldırı da bu vahim olaylardan biridir. Ancak bizi içerden yıkmak isteyenler bir kez daha göreceklerdir ki; Türkiye bu tip saldırılara pabuç bırakmayacak kadar iradeli ve kuvvetlidir. Emniyet güçlerinden ordusuna, işçisinden emeklisine, işadamına ve sivil toplum kuruluşlarına kadar, hepimiz tek vücut halindeyiz. Masum insanlarımızı hedef alan bu tür saldırıları şiddetle kınıyor, olayın faillerinin bir an önce yakalanarak yargılanmasını bekliyoruz. Hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah"tan rahmet ve ailelerine sabır dilerken, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.
Türkiye"nin 2008 yılı başından bu yana bir belirsizlik ortamı yaşamakta olduğunun altını çizen ceylan, “Bir yandan parti kapatma davaları sürerken, diğer yandan ise Ergenekon soruşturması gündemin ilk sırasına oturmuş, Türkiye adeta gri günlerin yaşandığı bir ülke haline gelmiştir. Güçlü Türk milletini içerden yıkmak isteyenler için adeta bir zemin niteliği taşıyan bu belirsizlik ortamının, bir an önce yerini berraklığa bırakmasını beklemekteyiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Türkiye ancak bu sayede yaşadığı belirsizlik sürecini aşabilecek ve her alanda istikrarın sağlandığı bir ülke konumuma yeniden gelecektir" diye konuştu.