İstanbul'da, cinayet, yaralama, adam kaçırma, gasp, silahlı saldırı, uyuşturucu madde ticareti ve hırsızlık olaylarına karıştığı öne sürülen bir çete yakalandı. Aralarında bir astsubayın da bulunduğu 27 zanlı adliyeye sevk edilirken, çetenin terör örgütü PKK/KONGRA-GEL ile bağlantısı olduğu bildirildi.
Fatih ve çevresinde faaliyet gösteren bir çeteyi takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 12 ilçede 47 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, aralarında "İdo" olarak bilinen çete elebaşısı olduğu ileri sürülen İdris A. ve astsubay S.D'nin de bulunduğu biri kadın 50 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve adreslerindeki aramalarda, biri bilye atar toplam 11 tabanca, 4 tüfek, 11 şarjör, 63 fişek, 10 kilo uyuşturucu madde, bu maddeyi preslemede kullanılan plakalar, 3 mengene, 2 hassas terazi, PKK/Kongra-Gel mensuplarına ait 5 fotoğraf, 25 bin YTL, 7 dizüstü bilgisayar, 5 plazma televizyon, 5 çalıntı otomobil ile 53 adet çeşitli elektronik malzeme ele geçirildi. Şüphelilerden biri kadın 23'ü, polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İdris A. ile astsubay S.D'nin de aralarında bulunduğu diğer 27 kişi ise Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Adliyeye sevk edilen çete mensuplarının, cinayet, yaralama, hırsızlık, gasp, adam kaçırma, uyuşturucu madde ticareti ve silahlı saldırı gibi 34 ayrı suça karıştığı bildirildi.

Astsubay çete liderinin koruması

Bu kişilerden benzer suçlardan 1994'te yakalanıp cezaevine konulan Naci Yılmaz'ın yerine çeteyi yönettiği ileri sürülen İdris A'nın, Ataköy'de Murat Morkaya'nın öldürülmesi olayına ilişkin yargılandığı davada 2 yıl önce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, cezası kesinleştiği için de arandığı öğrenildi. İstanbul"da görevli olduğu belirtilen astsubay S.D'nin ise aynı evi paylaştığı İdris A'nın korumalığını yaptığı öne sürüldü.
Terör örgütü PKK/Kongra-Gel ile de bağlantısı bulunduğu tespit edilen çetenin bazı mensuplarının, örgütün dağ kadrosundaki militanlar ile çekilmiş fotoğraflarının ele geçirildiği kaydedildi. Çetenin, Fatih ve çevresinde, tehdit ettikleri iş adamı ve esnaftan elde ettikleri paraların bir kısmını terör örgütüne gönderdikleri de bildirildi.