ABD"nin California eyaletinde geçen hafta meydana gelen trafik kazasında yanarak ölen altı kişi arasında olan Türk öğrenci Elif Yılmaz"ın (25) tanınmaz hale gelen cesedi DNA testi ile teşhis edilecek.

Yılmaz, San Francisco kentinde gittiği dil kursundan beş arkadaşı ve bir rehber ile kiralık bir arabayla çıktıkları turda geçirdikleri kazada can vermişti.

19 yaşındaki Fransız öğrenci Jeanne Ostrowski"nin kullandığı Toyota Land Cruiser marka araç, Santa Maria yakınlarında kontrolden çıktıktan sonra ağaca çarpıp taklalar atmış ve alev almıştı. Kaza sırasında arka koltukta bir başka arkadaşı ile yan yana oturan Elif"in kimliği ancak DNA testi ile belirlenebilecek. Ancak, Yılmaz"ın çarpma sırasında mı, yoksa yanma sırasında mı öldüğünü anlamak mümkün olmayacak. Kazadan sadece aracı kullanan Ostrowski kurtulmuştu. Elif Yılmaz"la birlikte dört Fransız, bir Rus ve bir de Amerikalı rehber ölenler arasında bulunuyor.

Türkiye"nin Los Angeles Konsolosluğu da Elif Yılmaz"ın İstanbul"daki ailesiyle irtibata geçti. İki yıldır Amerika"da yaşayan Elif"in İstanbul Maltepe Anadolu Lisesi"nden mezun olduktan sonra Sakarya Üniversitesi"nde eğitim gördüğü, ardından İngilizce"sini geliştirmek için ABD"ye gittiği belirtildi. Elif"in cenazesini Türkiye"ye getirmek için amcası ABD"ye gitti.

Elif unutulacak öğrenci değildi

Elif Yılmaz"ın mezun olduğu Maltepe Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü M. Nurettin Sarı, Elif için, "O mezun olduktan sonra unutulacak bir öğrenci değildi. Çalışkan, iyiliksever bir insandı." dedi. Mezuniyet yıllığında Elif için, arkadaşlarından Gül Çakır şunları yazmıştı: "Seni hep o şen kahkahalarınla hatırlayacağım ve tabii gülen gözlerinle sıcacık dostluğun için teşekkürler."

HÜRRİYET