Şişli'de kapkaça uğradığı iddiasıyla karakola giden şahıs, polisleri dolandırmaya çalıştı. Babasının şehit polis, abisinin de savcı olduğunu söyleyen Erol Eroğlu, karakoldaki polislerden para yardımı istedi. Polisin dikkati ve titiz araştırması Eroğlu'nun azılı bir dolandırıcı olduğunu ortaya çıkarttı. Gözaltına alınan şahıs, adliyeye sevk edildi.

Olay, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Feriköy Polis Merkezi Amirliği'nde dün saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, kendisini Tuncay Eroğlu olarak tanıtan şahıs, karakola gelerek Cumhuriyet Caddesi'nde kapkaça uğradığını ileri sürdü. Babasının Batman'da şehit olan bir polis olduğunu söyleyen şahıs, polislerin kendisine güven duymasını sağlamaya çalıştı. Aynı zamanda kısmen konuşma özürlü numarası yapan zanlı, abisinin de savcı olduğunu ifade etti. Zanlı, bir süre sonra polisleri para yardımı isteyerek dolandırmaya çalıştı.

Karakoldaki polisler, kendi aralarında para toplamayı düşündükleri şahsı ve verdiği bilgileri araştırmaya başladı. Yapılan araştırmada, Batman'da zanlının söylediği isim ve tarihte şehit polis olmadığı tespit edildi. Araştırmayı biraz daha derinleştiren polis, şahsın gerçek isminin Erol Eroğlu olduğunu, kendilerine beyan ettiği Tuncay Eroğlu isminin ise Zonguldak'taki kardeşine ait olduğunu belirledi. Gerçek Tuncay Eroğlu'na telefonla ulaşan polis, zanlı Erol Eroğlu'nun konuşma özürlü olmadığını da öğrendi.

Polis, dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı olduğunu belirlediği Erol Eroğlu'nu, 'yalan beyanda bulunmak, dolandırıcılık ve iftira' suçlamasıyla gözaltına aldı. Feriköy Polis Merkezi Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından zanlı adliyeye sevk edildi.