Dün Ankara’dan dönen Başkan Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirterek , binanın açılışını genel merkez ile ortaklaşa olarak belirleyecekleri bir tarihte yapacaklarını kaydetti. Çerçioğlu, açılış yapılmadan önce yeni binada çalışmaya başlayacaklarını da söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol ve Hakan Olgaç ile birlikte, son rötuşları yapılan binayı basın mensuplarına tanıtan Çerçioğlu, birim müdürlerinin kendilerine ayrılan yerlere yerleşmeye başladığını ifade etti. 

MECLİS SALONUNDAN BAŞLADI

Binanın en üst katında bulunan meclis salonundan itibaren binayı gezdirmeye başlayan Çerçioğlu, bu salonun büyükşehir sürecinde kurulacak olan merkez ilçe belediyesine verileceğini söyledi. Daha sonra makine dairesine giden başkan Çerçioğlu, müteahhit firmada çalışan makine mühendisi Haluk Altay’dan burada bilgi aldı. Makine dairesini “binanın kalbi” olarak nitelendiren Çerçioğlu, enerjiyi tasarruflu olarak kullanacaklarını söyledi.
Makine mühendisi Haluk Altay binanın enerji sistemi ile ilgili verdiği bilgide, "Bu daire binayı ‘yeşil bina’ kalitesine yükseltecek. Burada kullandığınız enerjnin 8-10 katını geri alabiliyoruz. Örneğin, binanın batı tarafı güneş görürken, doğu tarafı ise güneş görmüyorsa, sistemimiz sayesinde batı tarafındaki enerji ile doğu tarafını ısıtabiliyeceğiz” dedi.

“ESKİ MOBİLYALAR İHTİYACI OLAN KURUMLARA VERİLECEK”

Binadaki bilgisayar sistemleri konusunda yetkililerden bilgi alan Çerçioğlu, “Amerika’dan IBM şirketinden bir sistem satın aldık. Katlar arasında, fiberoptik kablolarla 1 Gigabite hızında veri alış-verişi sağlanabilecek” diye konuştu. Yetkililer, üniversitelerde kullanılan metro sisteminin Aydın Belediyesi’nin yeni hizmet binasında kullanılacağını da ifade etti.
Birim müdürlerinin yeni binaya yerleşmeye başladığını ve yeni binada kullanılacak mobilyaların getirildiğini ifade eden Çerçioğlu, “Şu an faaliyet gösterdiğimiz binada kullanabilecek düzeyde olan mobilyaları ihtiyacı olan resmi kurumlara verebiliriz” şeklinde konuştu.

“MEYDAN İLE BİNA BÜTÜNLÜK İÇİNDE OLACAK”

Binanın terasına çıkan Başkan Çerçioğlu, yeni bina ile meydanın bütünlük içinde olacağını söyledi. Meydanın arkasından, Taşdöner Sineması’na inen yol için Devlet Demir Yolları ile görüştüklerini ifade eden Çerçioğlu, “ Binanın önünden geçen demiryolunun üstüünü 50 metre kapatacağız. Meydanda böylece bütünlük sağlanacak” diye konuştu.
Çerçioğlu, yeni binanın çevresindeki apartman sakinlerine de çağrıda bulundu. Çerçioğlu, kent meydanının çevresinde bulunan dış kaplaması kötü görünen binaların kendilerini yenilemesini istedi. 

“ARŞİVDE RAHAT ÇALIŞILACAK”

Basın mensupları ile önümüzdeki hafta taşınmaya başlanacak olan arşivi de gezen çerçioğlu, eski binadaki arşivde sıkıntılar yaşandığını hatırlattı. Şimdiki sistemin bilgisayar ile desteklendiğini belirten Çerçioğlu, arşivde rahat çalışılacağını söyledi.

“AÇILIŞ TAŞINDIKTAN SONRA OLABİLİR”

Egem Platformu’nun düzenlediği 5. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri’ne katılmak için dün Ankara’ya gittiğini belirten Çerçioğlu, başkentte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü dile getirdi. Çerçioğlu, Kılıçdaroğlu ile açılış tarihini henüz kararlaştırmadıklarını belirterek, “Genel merkez ile uygun bir tarih belirleyerek açılışı yapacağız. Buraya taşınmak için açılışı beklemeyeceğiz. Açılış biz buraya taşındıktan sonra olabilir” diye konuştu.

"ADNAN MENDERES İSMİ AYDINA YAKIŞIR"

Büyükşehir olma sürecinde, Aydın il merkezinde kurulacak merkez ilçe belediyesi için öne atılan Efeler ve Güzelhisar isimleri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çerçioğlu, “Aydın dendiğinde öne çıkan Efeler, Güzelhisar, Zeybek olabilir. Ancak bence Adnan Menderes ismi, Aydın Merkez’e yakışır. İki isim arasında sıkışmak zorunda değiliz. Kamuoyunun fikri çok önemli” diye konuştu. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

1.20120420155408.jpg2.20120420155432.jpg3.20120420155442.jpg