Kürt sorununun taraflarından olmamalarına rağmen savaşın etkilerini hisseden İstanbullu bir genç kadın olan Emine ile Muşlu sekiz yaşındaki Ayşe'nin hikâyesini anlatan “Cennetten Kovulmak” filminin çekimleri tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bir ayda çekilen filmin İstanbul'dan sonraki son mekanı Yılmaz Güney’in “Aç kurtlar” filmini çektiği Muş oldu.
Kısa filmleriyle tanıdığımız ve 2007'den beri reklam sektöründe çalışan Ferit Karahan’ın ilk uzun metrajı deneyimi olan filmin çekimleri okuma provaları ve senaryo çalışmalarının da gerçekleştirildiği 8 aylık bir ön çalışmanın ardından, 8 Ocak 2012’de Şişli Belediyesi’nin gelecekteki yönetim binasının inşaatında başlamıştı.
Ülkenin doğusunda devam eden savaşı tersine bir bakışla birbirine yabancı bir kadın ve kız çoçuğu üzerinden sağduyulu bir dille anlatan filmin kadrosunda Ezgi Asaroğlu (Emine), Rojin Tekin (Ayşe), Aziz Çapkurt (Yusuf), Gülistan Acet (Narin) Bünyamin Kavut (Kürşat), Mirza Metin (Ustabaşı Mahmut), Jülide Kural (Emine’nin annesi) ve Yavuz Çetin (Emine’nin babası) yer alıyor. 4 ay sürmesi planlanan post-prodüksiyon aşamasının ardından film 2012 sonbaharında vizyona girecek.