İzmir’in Altınordu kulübünde yetişen, geçen sezon ligi ikinci sırada bitiren Başakşehir formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken 20 yaşındaki futbolcu Cengiz Ünder, yaz döneminde transfer olduğu Roma formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Genç oyuncu çıktığı ilk maçta 70. dakikada bir de gol atmayı başardı.

Ünder, Avrupa’nın önde gelen takımlarının katıldığı Uluslararası Şampiyonlar turnuvası kapsamında Roma’nın ABD’nin New Jersey kentinde İngiliz ekibi Tottenham’la karşılaştığı mücadelenin 46’ıncı dakikasında oyuna dahil oldu. Oyuna girer girmez bir gol fırsatı yakalayan Ünder başarılı olamadı. Ancak maçın 70’inci dakikasında durumu 2-0’a getiren golü kaydetti.

Karşılaşma Roma’nın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. Roma’nın ilk golünü penaltıdan Perotti kaydetti. Cengiz’le durumu 2-0’a getiren Roma, son 3 dakikada 2 gol yedi. Tottenham’ın ilk golü 87’de Winks’ten gelirken, ikinci golü 90’da Janssen kaydetti. Ancak golün santrasında Roma’nın gelişen hızlı atağında Tumminello’nun attığı gol skoru belirledi: 3-2.

Roma kulübü Cengiz Ünder’in transferi için Başakşehir’e 15 milyon Euro ödemiş ve bu miktar bir Türkiye liglerinden transfer olan bir futbolcuya ödenen en yüksek bonservis bedeli olarak kayıtlara geçmişti.