Kırıkkale'ye gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, türbe ziyaret etti.

Hasandede Beldesindeki Hasandede Türbesini ziyaret ederek dua eden İpekçi, türbenin restorasyon edilmesi gerektiğini öğrenmesi üzerine, bu konuda katkı sağlayacağını söyledi.

İpekçi ''İbadet Allah ile kul arasındadır. Hepimizin sevabına ve günahına Allah karar verecek. Ben rabbimi dilimde değil, gönlümde hissetmeyi seviyorum. İbadetin gönülden olması daha önemli'' dedi.

Bir gazetecinin ''Bir süre önce Hizbullah baskınında evinin krokisinin bulunduğu ve kendisine koruma tahsis edilip edilmediği'' şeklindeki soruya İpekçi, ''Türkiye'de herkes her şeyin karşısında. Devletimiz zaten sanatçılara sahip çıkıyor. Hizbullah olayında hakiki anlamda ciddi bir tehdidin olduğunu düşünmüyorum. Ele geçirilen krokiyi gördüm. Benim evimin krokisi. Bana bu konuda bir tehdit gelmedi. Bütün sanatçıların aslında koruması vardır. Bugüne kadar benim yoktu, bugünden sonra benim de korumam oldu'' diye yanıtladı.

Yahşiyan ilçesini de ziyaret eden İpekçi, burada Belediye tarafından yapımı devam eden ve adının verileceği gelinlik ve moda evinin inşaatını gezdi. Kaymakam Ahmet Ferhat Özen'i makamında ziyaret eden İpekçi'ye köy yoğurdu ve yumurtası verildi.

A.A.