Çellist Ozan Tunca, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda 24 Ekimde vereceği konserde, ressam Evren Temel'le aynı sahneyi paylaşacak. Konser sırasında resim sanatçısı Temel, çello ile seslendirilen müzikten ilham alarak bir tablo yapacak ve sergileyecek.

Çellist Ozan Tunca, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Süreyya Operası'nın katkılarıyla gerçekleşecek ''Özgür Çello'' adıyla ve konseptiyle vereceği ilk konserin hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, konser sanatçısının giyimi, davranışlarıyla ciddi, resmi ulaşılması güç bir tavır takınmasını sorguladığını söyledi.

Konser sırasında çalacağı parçaları izleyiciye açıklayacağını anlatan Tunca, ''Konsere ressam arkadaşımızın çizgileriyle süslenmiş kot pantolon ve spor ayakkabılarla çıkacağım. Konser sonunda alkışlar sırasında dinleyiciyle kalacağım. Soruları olan, tanışmak isteyenlerle görüşeceğim'' dedi.

''Özgür Çello'' konseptiyle 28 Ocakta Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasıyla da bir konser vereceğini anlatan Tunca, şunları söyledi:

''Bu konserlerde giyim tavrı ve dinleyiciyle aramıza koyduğumuz mesafeyi kaldırmayı amaçlıyorum. Bu müzik hepimiz için ve ben dinlemeye gelenlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aramızdaki mesafeyi kaldırmayı umuyorum.

Konserde, ressam Evren Temel ile birlikte olacağız. Ben çello ile eserleri seslendirirken kendisi de müzikten ilham alarak bir tablo yapacak. Konserle müziksel yorumun resimle ölümsüzleştirilmesi ve bu yolla seslendirildiği anda tükenmesi kaderinden kurtulması amaçlanıyor. Ressamın yapacağı tabloda kullanacağı kompozisyon eserin yapısıyla birebir örtüşecek. Böylece çaldığım eser ölümsüzleştirilmiş olacak.''

Tunca, konserin 24 Ekimde Süreyya Operası'nda saat 18.00'de izleyiciyle buluşacağını, ücretsiz konsere tüm klasik müzikseverleri beklediğini belirtti.

-OZAN TUNCA-

Müzik yaşamına 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başlayan Tunca, öğrenimini ABD Louisiana ve Florida Eyalet Üniversitelerinde sürdürdü ve 2004 yılında Türkiye'ye döndü.

Sanatçı, HÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Florida State Philharmonia, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Antalya Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni orkestrası eşliğinde solo konserler verdi. Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, İzmir Sanat, Süreyya Operası, Borusan Konser Evi gibi konser merkezlerinde resitallerle, Ankara ve Eskişehir Uluslararası müzik festivallerinde konferans ve konserlerle dinleyicilerle buluştu.

1994 yılında, British Council tarafından düzenlenen ''Yılın Genç Müzisyeni Yarışması''nda ve 1996 yılında Monroe Symphony Legaue tarafından düzenlenen ''Konçerto Yarışması''nda yarı finale kalan sanatçı, Numus 2002 Pan-Am Oda Müziği Yarışması'nda Quartet alla Turca ile birlikte birincilik ödülü aldı.

Klasik müziğin yaygınlaşması ve daha geniş bir kitle tarafından anlaşılması için çalışmalar yapan sanatçı ''Klasik Müziğe İlk Adım'' adlı televizyon programı, ''60 Dakikada Klasik Müzik'' adlı kitap ve ''Klasik Müzikle Tanıştır'' adlı projenin üreticisi oldu.

Tunca, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

A.A.