Çelik, ‘Hiçbir şey örtbas edilmeyecek’ sözü verdi. Tazminat ödenmesinin maddi özür olduğunu açıklayan Çelik, “Sözlü olarak özür dilemek, meselenin bütün boyutları ortaya çıktıktan sonra yapılır” dedi. Görsel ve yazılı medyanın Ankara haber müdürleriyle bir araya gelen Çelik, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

93’TE TSK KIL ALDIRMADI

Çelik, daha önce de Şırnak Gölardı köyü’nün bombalandığını açıkladı. Çelik, “26 Mart 1993’te Gölardı Köyü bombalandı ve 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu ilk değil. O zamanki devlet ve o zamanki Genelkurmay burnundan kıl aldırmadı. 27 ve 28Mart 1993 tarihli gazetelere bakın oralardaki yansıması da küçücük haberler şeklindedir. Bu sefer bakın olay gece meydana geldi, ertesi gün iktidar partisi diyor ki: Bu vatandaşların hiçbiri terörist değildir, bunlar sivil vatandaşlardır. Hiçbir şey örtbas edilmeyecek” şeklinde konuştu.

‘TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU’

Uludere olayıyla ilgiliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “devlet gereğini yaptı” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Çelik, “Tüylerim diken diken oldu” dedi.

‘HELİKOPTER KİRALAYIN’

Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Van’dan Uludere’ye giderken helikopter tahsis edilmemesi nedeniyle yaşanan tartışmalara temas ederken parti liderine devlet helikopterinin tahsis edilmesinin sakıncalı olabileceğini savundu. Çelik, “Ana muhalefet partisi liderine helikopter tahsis ettiğinizde Selahattin Demirtaş’a da vermek zorunda kalırsınız. Bir genel başkan yardımcısına da vermek zorunda kalırsınız. Ana muhalefet partisi liderine devletin uçağı tahsis edilemez. Devlet partilere bütçeden yardım ediyor. Siz de bir helikopter kiralayıp gidebilirsiniz” ifadelerini kullandı.