Bugün Anadolu Hisarı Körfez Caddesi"nde ikindi namazının ardından okunacak Mevlit-i Şerif"e Aras Ailesi"nin yanı sıra, holding çalışanları, Celal Aras"ın yakınları ve sevenleri katılacak. Ayrıca Aras Holding bayrağı yarıya indirilecek ve holding binasının dış cephesine Celal Aras"ın portresi asılacak, Türkiye genelinde 10 bin çalışan “Kalbimizdesin” yazılı yaka kartları takacak. Aras Kargo şube vitrinleri ve araçlarına ise “Kalbimizdesin” posterleri asılacak.

Fotoğraf sergisi açıldı

Celal Aras"ı daha yakından tanımak ve anılarını yaşatmak için Aras Holding"in Kavacık"taki genel merkezinde fotoğraf sergisi de açıldı. Sergi bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. Celal Aras"ın hayat hikayesini aktaran “O Dağın Ardında Ne Var?” adlı belgesel kitap ise yakında yayımlanacak. Aras"ın sonraki nesillere örnek olacak 50 yıllık hayat öyküsünü anlatan bu kitabın satışından elde edilecek gelir ise Celal Aras Eğitim ve Kültür Vakfı"nın verdiği eğitim bursları için kaynak oluşturacak.

Celal Aras, 1957"de Kars"ın Selim ilçesinde bir memur çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1976"da Gazi Üniversitesi Eğitim Bölümü"nde öğrenciyken iş hayatına atıldı. 1979"da, o dönem Türkiye için yeni bir organizasyon sayılabilecek “kapıdan kapıya pazarlama hizmeti” sunan Aras Dağıtım ve Pazarlama şirketini kurdu ve Aras Kargo"nun temellerini attı. 1993"te Aras Kargo"da kurumsallaşma çalışmalarına hız verdi. 1999"da holdingleşme kararı aldı. Aras Holding bünyesinde bugün Aras Holding A.Ş., Aras Kargo, Fillo, Aras Offset., Aras Sigorta Brokerliği, Aras Catering ve Aras Akaryakıt firmaları faaliyet gösteriyor. / vatan