Dinlenme ve izlenme korkusu yeni bir sektör doğurdu. Türkiye’de son dönemde önce Deniz Baykal’ın kaset skandalı ile başlayan ardından seçim öncesi MHP milletvekillerinin yaşadığı kaset skandalları ile devam eden süreç casus böcek, kamera ve verici arama hizmetleri veren şirketlerin ekmeğine yağ sürdü. Seçim öncesinde birçok siyasi ve bürokrat, şimdi de odalarına yerleşen yeni dönem milletvekilleri casus böcek arama timlerinin kapısını çalıyor. Bazı siyasiler ve bürokratlar İsrail, İngiltere ve ABD’den özel ekipler bile getirtiyor. 
 
Türkiye’de son yıllarda ağırlıklı olarak siyasilere hizmet verdiklerini belirten AG34 Güvenlik firmasının sahibi Ömer Gökçen, “İş yükümüz arttı. Son bir yılda 30 siyasi ve bürokrat için arama yaptık. Seçim öncesinde birçok siyasi ve bürokrata bu tür hizmetleri veriyorduk. Seçimden sonra da yeni milletvekillerinin artan talebi ile karşılaştık” dedi. 
 
5-6 yıldır bu alanda faaliyet gösterdiklerini ve siyasilerden, bürok-ratlardan gelen ilginin son yıllarda daha fazla olduğunu kaydeden Gökçen, “Eskiden normalde odalarda böcek araması için 10 talep geliyorsa bugün sayı 30’u aşıyor” dedi. 
Gökçen, siyasilerin sadece dinlenme ve görüntülenmenin yanında bilgisayar ve telefon gibi kendilerine ait cihazlardan gönderdikleri bilgi güvenliğiyle de ilgili hizmet istediklerini söyledi. 
 
Maliyeti 3-5 bin dolar 
Bir odada verici, böcek ya da kamera olup olmadığını anlamak çok da ucuz bir yöntem değil. Normal bir makam odasında yapılan bir aramanın bedeli 1200 dolardan başlıyor ve arama detaylandıkça fiyat 3-5 bin dolarlara kadar çıkıyor. Orta büyüklükte bir odanın arama işlemleri ise 1 gün sürüyor. Gökçen, metrekare büyüdükçe fiyatın arttığına da dikkat çekiyor. 
Böcek arama şirketleri müşterilerinin makam odalarında ve ofislerinde ağırlıklı olarak cacus böcek, dinleme cihazı, gizli kamera, mini ses kayıt cihazı, mikro ses kaydedici, GSM dinleme konularında arama hizmeti veriyor.