CHP'den Eyüp'te belediye başkan aday adayı olan Emin Atmaca, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in kabul edilemez talepleri nedeniyle partiden istifa ettiği açıkladı. İşadamı Atmaca, düğün salonunda düzenlediği basın toplantısına CHP üyesi olduğunu öne süren çok sayıda çarşaf ve türbanlı kadın da katıldı.

"ÇARŞAFLI YAKINLARIMA BİZZAT ROZET TAKTI"

Sevigen'in teşvikiyle aday adayı olduğunu söyleyen Atmaca, "Aday adaylığı sürecinde benimle sürekli görüşen Sayın Sevigen, CHP lideri Baykal'ın katılımıyla bir tanıtım töreni tertip edileceğini bildirdi. Baykal, Alibeyköy'de düzenlenen törende bana ve beni destekleyen çarşaflı yakınlarıma bizzat rozet taktı. Bu katılımın ardından Sevigen tamamen değişmiş ve kabul edemeyeceğim şahsi taleplerde bulunmuştur. Sevigen'in samimi olmadığını gördüm ve şahsi taleplerini de yerine getirmeyerek 10 Ocak'ta adaylıktan çekildiğimi genel merkeze ilettim" dedi.

Atmaca'nın hazırladığı basın açıklamasını avukatı Selami Kurt okudu.

"BU TALEPLER KARŞISINDA ŞOK OLDUM"

Kurt'un okuduğu açıklamada, Sevigen'in bizzat Atmaca'ya başkan adaylığı teklifinde bulunduğunu, CHP'nin çarşaf açılımını başlattığı 9 Kasım 2008'deki katılım töreninin kendileri tarafından organize edildiği belirtildi.

Açıklama, "Baykal binlerce kişinin bulunduğu katılım töreninde rozet takarak başkan adaylığımın hayırlı olmasını diledi. Yakınlarıma ve hemşehrim olan çarşaflı kadınlara da burada rozetleri takıldı. Bu katılımın ardından Sevigen beni bazı yerlere bağışlar yapmam konusunda yönlendirdi. Etik olmayan bir takım ucuz siyasi hesaplar peşinde koşan Sevigen'in bu talepleri karşısında şok oldum. Şahsi çıkarların ön planda olduğu bir zeminde siyaset yapamayacağımı belirterek 10 Ocak 2009'da başkan adayları açıklanmadan adaylığımı geri çektim" denildi.

ROZETLERİNİ ÇIKARDILAR, KONUŞMALARI ENGELLENDİ

Basın toplantısının ardından Atmaca'nın yandaşı çok sayıda çarşaflı ve türbanlı kadınlar, CHP rozetlerini Emin Atmaca'ya iade etti. Açıklama sonrası soruları cevaplandıran Emin Atmaca, Mehmet Sevigen'in bağış yapmasını istediği dernekleri ve yerleri açıklamadı. Atmaca, Sevigen'i karşılıklı canlı yayına çıkmaya davet ederek, "Herşeyi orada açıklayacağım" dedi. Çarşaflı kadınların basına konuşması ise Atmaca'nın çevresindeki kişiler tarafından engellendi.
Bu arada CHP, pazartesi günü Eyüp Belediye Başkan adayını olarak Galip Mamal'ın adını açıklamıştı.

SEVİGEN NE DEDİ?

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de "Eyüp"te daha önce CHP"ye üye olan çarşaflı bazı kişilerin üyelikten vazgeçtikleri ve bununla ilgili kendisine yönelik suçlamalarda bulunduklarını" hatırlatan gazetecilere, bu
iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kendisine yönelik iddiaları iftira olarak niteleyen Sevigen, yasal yollardan gerekli girişimlerde bulunacağını kaydetti. Sevigen, yalnızca belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen bir
kişi ve yakınlarının üyelikten vazgeçtiklerini ifade ederek, katılım töreninde üye olan diğer kişilerin böyle bir girişimde bulunmadıklarını dile getirdi.


Hürriyet