Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilin eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı telefonla arayıp tebrik ettikleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Köşk'ün yerleşik uygulamaları arasında yer alan telgrafla yerine, telefonla kutlamada bulunması dikkat çekti. 'Sayın Cumhurbaşkanı da Sayın Kılıçdaroğlu da telefon edip tebrik ettiler' diyen Erbakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise kameralar önünde tebrik ettiğini, henüz kendisini aramadığını söyledi.
Erbakan, dün Başkanlık Divanı üyelerini kamuoyuna tanıttı. Beklentilerin aksine oğlu Fatih Erbakan'ı listeye almayan Erbakan, 'Ak saçlılar' olarak anılan yol arkadaşlarından ise sadece üçünü yeni yönetime soktu.


BU DEMOKRASİ DEĞİL
Eski kurmaylardan Temel Karamollaoğlu ile Şevket Kazan listeye girerken, partinin en önemli görevlerinden Teşkilat Başkanlığı'na genç isimlerden Birol Aydın'ı oturttu. Yine Gençlik Kolları Genel Başkanı Atik Ağdağ da yeni yönetime giren genç isimlerdin biri oldu. Erbakan, mahkeme kararıyla 'kayyum' olarak atanan Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ı da Divan'a aldı. Erbakan, partinin önde gelen isimlerinden olan Oya Akgönenç'i ise kendisine 'Başdanışman' yaptı.

Akşam