Kaza sonrası, hem sürücü hem de olay yerinde bulunan kazazede yakınları trafik ışıklarının kendileri için "yeşil" yandığını ileri sürdü * Kaza, sonrası yaralıların başında toplanan kalabalıktaki bazı kişiler yaralıları ve yakınlarının çanta ve cep telefonlarını çaldı.

Kaza, Maltepe sahil yolu Turgut Özal Bulvarı, Kartal istikametinde dün saat 02:00' de meydana geldi. Onur Kurul'un kullandığı 34 EC 9817 plakalı araç, yaya geçidinden koşarak yolun karşısına geçmeye çalışan Tuğba Karabulut (25) ve arkadaşı Özlem Şirin (18) adlı 2 genç kıza birden çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Karabulut ve Şirin yola savruldu. Kazayı gören ve yaralıların yardımına koşan çevredekiler sağlık ekiplerine durumu bildirdi.

Olay yerine gelen ambulanslardan ilki, önce durumu ağır olan Karabulut'u aldı. Karabulut ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tuğba Karabulut hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Özlem Şirin ise aynı hastanede tedavi altında. Şirin'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.


HATA KİMİN?
Otomobil sürücüsü Onur Kurul kazanın yağıştan kaynaklandığını ve kızların kırmızı ışıkta geçtiğini iddia etti. Kazada hayatını kaybeden Tuğba Karabulut'un erkek kardeşi Mehmet Karabulut, "Biz gece ablam ve kız arkadaşımla sahile gittik, bir süre sonra eve gidelim diye tartıştık. Daha sonra ablam ve kız arkadaşım koşarak yoldan karşıya geçiyorlardı. Yeşil ışık yanmıştı ve araçlar durmuştu. Bir otomobil hızla gelerek hem ablama hem de kız arkadaşıma çarptı." diye konuştu
"HIRSIZLAR KAZAZEDELERE ACIMADI"
Tuğba'nın erkek kardeşi Mehmet Karabulut, ablası ve kız arkadaşına yardım etmeye çalışırken, bazı kişilerin telefon ve yaralı kızların çantalarını çaldığını söyledi. Polis, olayla ilgili sürücü Kurul'u gözaltına aldı.