Genç kadın, “O şekilde saldıran birine kim olursa olsun ateş ederdim” dedi. Kale Mahallesi Hasan Ali Yücel Caddesi'ndeki eve getirilen sanık İncilay Avcı yaşanan olayı anlattı. Avcı, ev içinde yapılan tatbikatta camın kırılması üzerine hedef gözetmeksizin pencereye doğru 2 el ateş ettiğini söyledi. Avcı olayı şöyle anlattı:

“Olay anında hem tül hem de kalın perde kapalıydı. Lambalar yanıyordu. Fakat sokak lambaları yanmıyordu. Onun içeri girmeye çalışıp çalışmadığını görmedim. Camı kırınca korkup ateş ettim. Ses çıkarmış olsaydı, tanır ikna ederdim. Hiç seslenmeden camı kırınca, yanımda bulunan silahla hedef gözetmeksizin pencereye 2 el ateş ettim. Ben daha önce de saldırıya uğradım. Yalnız yaşıyordum ve bu korkunun etkisiyle ateş ettim. O şekilde saldıran birine kim olursa olsun ateş ederdim.”

Tanıkların dinlenmesinin ardından Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde keşif yaptı. Mahkeme heyeti bilirkişi raporunun hazırlanması için 10 gün süre verdi. Sanık vekili Avukat Mürsel Çakır da bilirkişi raporunun ardından beyanda bulunacaklarını söyledi.

Bu arada keşif yapılırken tutuklu İncilay Avcı"ya Giresun Vergi Dairesi"nden posta ile bir ihbarname gelmesi dikkat çekti.


MİLLİYET