Aydın İl Müftülüğü tarafından Aydın Kültür Merkezinde düzenlenen panele, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Müftü Yardımcıları Necati Yopaloğlu ve Adnan Uğur, İlçe Müftüleri ve vatandaşlar katıldı. 
     Vali Yardımcısı Canavar, yaptığı açılış konuşmasında, camilerin İslam dininin çok önemli ibadet ve toplanma merkezi olduğunu söyledi. Türk İslam tarihinde kentlerin merkezinde daima camilerin bulunduğunu ifade eden Canavar, ''Türk milleti cami inşa ederken, caminin devamlılığını sağlamakta oldukça cömert davranmıştır. Osmanlı ve Selçuklar muhteşem mabetler vücuda getirmiştir'' dedi. 
     Cumhuriyetle birlikte şehirlerin büyüdüğünü ve yeni mahallelerin ortaya çıktığını belirten Canavar, bu mahallelerde yeni çok güzel camilerin inşa edildiğini ve özellikle son yıllara Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bir çok camiyi restore ettiğini belirtti., 
     İl Müftüsü Kocaoğul da camilerin önemine değindi. 
     Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ile Aile ve Rehberlik Dairesi görevlisi Abdurrahman Han'ın konuşmacı olarak katıldığı, ''Saadet Asrından Bu Güne Camide Kadın'' ve ''Camilerin Canlı Süsü Çocuk'' başlıklı paneller düzenlendi.