En yoğun zamanda aramak

Çalışmayan arkadaşınız çoktan hangi günde olduğunu unutmuştur. Yani onun hayatında pazartesi yoğunluğu, cuma kastırması gibi kavramlar çoktan buharlaşıp uçmuştur. Bu nedenle de sizin de işinizin olmadığını düşünüp, işin en yoğun anında arar. Siz meşgule alırsınız ama o yılmaz. Yeniden arar 'Canım arayayım ben seni' dersiniz ama o 'Beş dakika bir şey anlatacağım' diyip iki ayağınızı bir pabuca sokmaya devam eder.

Whatsapp'tan darlamak

Anlamsız zamanlara aramanın bir de Whatsapp versiyonu vardır. İşiniz başınızdan aşkınken bir bakarsınız acil bir mesaj gelmiş. Alalacele cevap verip, tepkisiz kalmamak adına yorum yaparsınız ancak o mesajların ardı arkası kesilmez. Telefonunzda okunmamış 345 bildirim mesajı gözünüzü yakar.

Sen de amma havalandın

Diyelim ki gerçekten çok yoğun olduğunuz için ne aramalara ne de Whatsapp mesajlarına cevap veremediniz. Bravo! Artık dünyanın en kötü arkadaşı sizsiniz. Bu işsiz arkadaşlar cevap vermediğiniz için sizi 'Senin de bir yerlerin kalktı' Yok efendim 'Bir tek çalışan sen misin!' gibi cümlelerle bitirmeye çalışır. Çünkü o işsizdir ve o istediği anda siz de elinizdeki işi bırakmalısınızdır. Çalışmak bu derece abartılacak bir şey değildir!

Doğum günlerini hafta içi kutlamak

İşsiz arkadaşınız için hafta içi ya da hafta sonunun bir anlamı kalmadığından tüm günleri ertesi gün erken kalkılmayacak gibi değerlendirilecek günler gibi görür. Bu sebeple doğumgününü tam gününde kutlamak hevesiyle, o günün hafta içine denk gelmesine aldırmadan programını o muhteşem yoğun günlerden birinin öncesine koyar. Böylece siz partiden yarın nasıl erken kalkacağınızı düşünürken gram zevk almazsınız. Önemli değil, arkadaşınız alır.

Hafta sonunu çılgınca planlamak

Hafta sonları sizin için delicesine uyuyacağınız ya da kimseye aldırmadan kafa dinleyeceğiniz zamanlardır. Oysa işsiz arkadaşınız tüm hafta çalışan arkadaşlarıyla plan yapamadığından tüm enerjisini hafta sonuna saklamış, adeta eğlenceye susamış bir canavardır. Bu nedenle daha hafta başında hafta sonunu planlamış ve sizi gram dinlendirmeyecek etkinliklerin hepsini bu iki güne sığdırmıştır. Bu durumlardan kurtulmanın tek yolu arkadaşınızı anlamsız bir borca sokup işe girmesini sağlamaktır.