Bakan Çağlayan, Nail Olpak başkanlığındaki Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yeni yönetim kurulu üyelerini AK Parti Grup Yönetim Salonu'nda kabul etti.

Kabulde konuşan Çağlayan, ''tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz'' sözünü anımsatarak, Ankara Sanayi Odası Başkalığı döneminde MÜSİAD'ın Ankara şubesinin kuruluşuna katkı verenlerden biri olduğunu anımsattı.

Kendisinin MÜSİAD'da, MÜSİAD'ın da yayınladığı raporlarla kendisinde emeğinin bulunduğunu ifade eden Çağlayan, şunları söyledi:

''Sanayi odası başkanlığım dönemimde, MÜSİAD'ın hazırladığı raporları Yalova'daki yazlığımın bahçesinde okurdum. Bu raporları daha sonra odanın meclis toplantılarında gündeme getirirdim. Bundan dolayı MÜSİAD'ın raporlarından çok şeyler öğrenmişimdir.''

Kendisinin de 27 senedir sanayicilik yaptığını anımsatan Bakan Çağlayan, ''Sanayicilerle empati kurmuyorum, 27 senelik sanayici olarak sempati yapıyorum'' dedi.

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin son 9,5 yılda gösterdiği başarılı ekonomik performansın popülist olmayan politikaların sayesinde gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bizim hedeflerimiz var. 2023 yılı hedefimiz de bunların başında geliyor. Türkiye yüzde 8,5 büyüyorsa burada övünmesi gereken siz sanayicilersiniz. Biz, iş adamlarının greyderiyiz. Bizim görevimiz 10 şeritli yollar açmak, iş adamlarının görevi de bu yoldan ilerlemek. Rantta değil üretimden para kazanmayı prensip edinen MÜSİAD bunu başarıyla yapıyor.''

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak da MÜSİAD'ın yapılan genel kurulu sonrasında yeni yönetim olarak Ankara'da protokol ziyaretlerine başladıklarını söyledi.

2023 hedefine ulaşmak için üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Olpak, konuşmasının ardından ''Orta Gelir Tuzağı'' başlıklı araştırma raporlarında Bakan Çağlayan'a takdim etti.
Kaynak: AA