Cumhuriyet- Balyoz davası kapsamında 14 Eylül 2011 tarihinde tutuklanan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, “Dijital terör çetesi ve bu çetenin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış işbirlikçileri” tarafından oluşturulduğunu savunduğu verileri, Cumhuriyet’e gönderdiği bir mektup ile paylaştı. “Alnım ak, vicdanım rahat ve yüreğim tertemizdir” diyen Erenoğlu, 2003 tarihli harddisk içerisinde cami bombalama iddiası ile ilgili olarak yer alan cadde ve sokak isimlerinin 2006 ve 2007 yıllarında verildiğine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yazısına dikkat çekti. Erenoğlu, Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen ve 2003 tarihinde oluşturulduğu belirtilen 5 No’lu harddisk içerisinde yer alan “sahte dijital verileri” şöyle sıraladı:

• Donanma Komutanlığı’nda bulunan bilgisayar yazıları arasındaki, ‘Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli Müzahir Personel Listesi’nde 1998 ve 2000 yıllarında vefat eden iki emekli amiralin isimleri yer almakta. Liste 2003’te oluşturuldu ancak, Tuğamiral Nevzat Hilmi Sertel 3 Kasım 1998’de, Tuğamiral Burhan Durcanise 5 Temmuz 2000 tarihinde vefat etti.

• 5 Numaralı harddisk’te 18 Ağustos 2008 tarihli gerçek bir ‘Bireysel Emeklilik Alındı Belgesi’ bulunduğu ancak bu belgenin bilgisayarlara kayıt tarihinin 19 Şubat 2003 olarak değiştirilmiş olduğu tespit edildi.

• Cami bombalama iddiası ile ilgili olarak yer alan cadde ve sokak isimleri 2006 ve 2007 yıllarında konuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan cevabi yazıya göre, İsmailağa Camii yakın çevresinde bulunan İsmailağa Sokağı, Manyazisade Caddesi ve Darüşşafaka Caddesi’nin isimleri 2006 ve 2007’de verildi.

• Uzaktan kumandalı ilk cep telefonu düzeneği Kara Kuvvetleri Komutanlığı yazılarına göre ilk kez 12 Ağustos 2004 tarihinde kullanıldı.

• Fatih Belediye Başkanlığı’ndan alınan yazılara göre, Fatih, Beyazıt Mahallesi ve Sahaflar Çarşısı çevresinde iddialara konu olan tarihte açık halk pazarı bulunmuyordu.

• Belediyeden alınan resmi bilgilere göre, Eminönü ve Vezneciler arasında iddia edilen tarihte tramvay hattı bulunmuyordu.

• Cami bombalama iddiası ile ilgili olarak iki ayrı kişi tarafından iki ayrı cami için hazırlanan keşif sonuç raporunun aynı satırlarında aynı kelime hataları yazıldı.

• Türkiye’de toplantılara katıldıkları iddia edilen şahıslardan çoğunun toplantı tarihlerinde yurtdışında, tatbikatta ve yüzlerce deniz mili uzakta denizlerdeki gemilerde görevli oldukları hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde kanıtlanmıştır.

• Darbe planındaki icraya ilişkin mesajların verileceği iddia edilen Kral TV kısa mesaj sistemi 2005 yılında başladı.