Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı Arap Ligi ve Türkiye, yaptırımları senkronize ederek uygulayacak. İlk adım, Suriye'nin Araplar'dan umduğu desteği bulamamasıyla atıldı. İkinci adım ise bugün Arap Ligi'nin Rabat'ta yapacağı toplantıda belli olacak. Arap Dışişleri Bakanları'nın toplantısının ardından da Türkiye-Arap Ligi Forumu yapılacak.

ATTİYE İLE GÖRÜŞTÜ
Önceki gün akşam Suriye Ulusal Konseyi üyeleriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hemen ardından da Katar'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Muhammed El Attiye ile telefonla 2 saat süren bir görüşme yaptı. Lig çerçevesinde Suriye'ye karşı oluşturulan Komisyon'a başkanlık eden Katar ile Türkiye, yeni atılacak adımları ve Suriye'nin Arap Ligi'ne yönelik acil çağrısını değerlendirdi. Her iki ülkenin misyonlarına yönelik saldırılara karşı ortak tavır belirlendi. Türkiye'nin kararlılığını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Halkın haklı taleplerinin yanında yer alacağız ve Suriye yönetiminin bu baskısı karşısında da gerekli bölgesel, uluslararası platformları harekete geçireceğiz" dedi.

BİRÇOK KEZ UYARDIK...
Davutoğlu ayrıca, Beşar Esad'ı ikna etmek için büyük çaba harcadığını, Cumhurbaşkanı, Başbakan, kendisi, MİT ve DPT müsteşarlarının Şam'ı ziyaret ederek yapılacak reformlar konusunda uyardıklarını da hatırlattı. TAKVİM