Sivas'ın Kangal ilçesindeki Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve Koç Grubu'nun şirketi Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'ne yönelik, jandarmanın başlattığı aramalar devam ediyor.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda ekip tarafından sabah saatlerinde Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve 6 kilometre ilerideki Demir Export Kangal Kömür Sahaları İşletmesi'ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında çalışmalar sürdürülüyor.

İşletmelere giren çok sayıda jandarma ekibinin aramaları sürdürdüğü, bazı bilgisayar ve evrakın incelendiği, özellikle iki işletmenin ortak kullandığı laboratuvarda incelemenin yoğunlaştığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında gözaltıların olduğu, çalışanlar için ikinci bir emre kadar işletmeden çıkışın yasaklandığı öğrenildi.

Kurumda büyük miktarda yolsuzluk yapıldığının tespit edildiğini kaydeden yetkililer, operasyonun uzun süren çalışmalar sonucu gerçekleştirildiğini bildirdi.
Operasyonun, düşük kalorili kömürün yüksek gösterilmesi iddiası çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda ekip tarafından sabah saatlerinde Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve 6 kilometre ilerideki Demir Export Kangal Kömür Sahaları İşletmesi'ne yönelik operasyon yapıldı. İşletmelere giren jandarma ekipleri, bilgisayar ve evrakları incelemeye aldı. Özellikle iki işletmenin ortak kullandığı laboratuvarda, termik santrale verilen kömürlerin kalorilerinin ölçüldüğü öğrenildi.

Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'nde yaklaşık 300, Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'nde ise yaklaşık 480 kişinin çalıştığı öğrenildi. Operasyona rağmen her iki işletmede üretim devam ediyor. Jandarma, işletmelerin girişlerinde nöbet tutup, giriş ve çıkışları kontrol ediyor.