Ünlü bir savunma oyuncusu olan babası Josef'e özenerek dört yaşında futbola başlayan Çek yıldız aynı anda buz hokeyi de oynamaya karar verdi. İki sporu 18 yaşına kadar birlikte götüren Ujfalusi, 1996'da Sigma Olomouc ile sözleşme imzalamasından çok kısa bir süre sonra buz hokeyi maçında sakatlandı ve ardından bu sporu bıraktı. 
 
ÖNCE ORTA SAHADA OYNADI 
12 yaşına kadar orta sahada görev yapan Ujfalusi ardından savunmaya geçti. Rakiplere korku salan fiziğiyle dalga geçen oyuncu, "Bu bana rakip forvetleri korkutmada önemli avantaj sağlıyor. Korkutucu bir görüntüm var" demişti. Kariyerinde Hamburg, Fiorentina ve A. Madrid kulüpleri bulunan tecrübeli savunma oyuncusu, A. Madrid'e Fiorentina'dan bonservis bedeli ödenmeden gelmişti. Ujfalusi, İngilizce, İtalyanca, Almanca, İspanyolca ve Rusça biliyor. 
 
ESKİ FORMAYI GİYDİ 
Yeni sezon için Nike ile anlaşan G.Saray, Ujfalusi'yi geçen sezonun Adidas formasıyla tanıttı. 2 senelik imza atan ve 17 numarayı giyecek Ujfalusi, 4.4 milyon Euro ve maç başına 15 bin Euro alacak. G.Saray, A.Madrid'e 2 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek. Ujfalusi, imza töreni sonrası GS TV'ye, "Türkiye'nin en büyük takımına transfer olduğum için çok mutluyum. G.Saray'a alışkanlıklarını geri kazandırmak ve şampiyon olmak istiyoruz. A.Madrid'de kendilerini gösteren Reyes ve Forlan, çok önemli isimler ve gelirlerse çok mutlu olurum. Spektaküler bir transfer hamlesi olur" dedi. (sabah)