Angelina Jolie: Bütün gece bebek bezi değiştiriyorum

"Kung Fu Panda 2"de Kaplan Kadın Tigress'i seslendirdiniz. Kaplan Kadın olarak geri dönmek nasıl bir duygu?

- İkinci film daha eğlenceli oldu. Birbirimizi ve karakterlerimizi zaten tanıdığımız için çalışmalara hızla başladık. Tigress benim canlandırmayı en sevdiğim karakterlerden biri.

* Filmin konusu evlat edinmekle ilgili. Kendi hayatınızla bir bağlantı kurdunuz mu?

- Filmin hikâyesindeki en hoş kısmın Po ile birlikte büyümemiz ve insan doğasındaki farklılıkları keşfetmemiz olduğunu düşünüyorum. ılk film, onun kendi özgüvenini bulmasıyla ilgiliydi; bu ise daha çok aile ve sevgi üzerine kurgulanmış. Çocuklarıma filmi izlettirdim ve gerçekten çok sevdiler. Bana evlat edinme hakkında soru sorup sormayacaklarını merak ediyordum, ancak bu kelime bizim evimizde sık sık ve mutlulukla kullanıldığı için fazla üzerinde durmadılar. Kendilerini Po'ya benzetmekten gurur duydular.

* Çok ünlü bir yıldızsınız. Pek çok hayranınız var, gazeteciler peşinizde. Ev de kalabalık ve bir kaos içinde sayılırsınız. Bütün bunlarla nasıl baş ediyorsunuz? Filmin ana temalarından biri de iç huzur. Siz iç huzurunuzu nerede buluyorsunuz?

- Çocuğu olan insanlar için en önemli huzur, sabah kalkıp onların mutlu ve sağlıklı olduklarını görmektir. Çocuklar size huzur aşılıyorlar. Ama doğru, çok da karmaşa yaşatıyorlar. Evde her gün başka bir kaos yaşıyoruz. Öte yandan huzur, hayat maceramızdaki arayışların sürekli bir parçası bence. Hepimizin iç huzurumuza kavuştuğumuz ve sonra tekrar kaybettiğimiz anlar oluyor. Bu arayış hiç bitmiyor.

Pembe maske ile ameliyatsιz gençleşmeye ne dersiniz?
* Animasyonlarda çalışmayı neden bu kadar çok seviyorsunuz?

- Animasyonların, özellikle bu filmin bir parçası olduğum için çok şanslıyım. Duygusal olarak bu filme çok yakın hissediyorum kendimi. Çok güçlü mesajları var. Çocukların kıkırdayabileceği ve heyecanlanabileceği üç boyutlu bir film yapabilmenin büyük bir yetenek gerektirdiğine inanıyorum. Üstelik içinde çocuklarınıza vermek isteyeceğiniz türden hayat dersleri de var.
* Tigress'in canlandırdığınız en ilginç karakterlerden biri olduğunu söylediniz, nedenini sorabilir miyim?

- Kız olmasına rağmen etrafındaki bütün oğlanlardan daha güçlü durduğu için çok sevdim. Kendi kızlarım da buna bayıldı doğrusu. Po erkek olmasına rağmen duyarlı ve duygusal bir tip; dolayısıyla Tigress ile güzel bir denge sağlıyorlar. Po daha güçlü olması gereken bir erkek, Tigress ise daha duygusal olması gereken bir kadın!

OTELDE ORTALIĞI BİRBİRİNE KATIYORLAR
* Cannes'da çocuklarınızla birlikte olmaktan mutlu musunuz?

- Evet, çocuklar burada bizimle. Fransa'yı hepimiz çok seviyoruz. Sanırım şu anda otelde oradan oraya koşuşturup ortalığı birbirine katıyorlardır. Çok eğlendiklerine eminim! Altı çocukla seyahat etmek pek çok insana eziyet gibi gelebilir; evet kolay değil ama komik tarafları da var. Burada hem pek çok film seyretme fırsatını buluyoruz hem de onlarla vakit geçiriyoruz, bu nedenle mutluyum.

BÜTÜN GECE BEZ DEĞİŞTİRİYORUM
* Filmlerinizde pek çok sert mizaçlı kadını oynadınız. Beyazperdede de çok güçlü duruyorsunuz. Bunun alt açılımında kişisel bir tercih var mı?

- Ben yüzde 100 olduğum gibi biriyim; yani bütün gece bebek bezi değiştiren ve çocuklarıyla boyama yapan bir anne! Yumuşak huylu olduğuma eminim. Güçlü karakterler beni çeker; istedikleri uğruna fiziksel ve duygusal olarak savaşan güçlü kadınlara hayran olurum. Kadınların bu tür roller oynamasına izin verilen bir dönemde oyunculuk yaptığım için çok şanslıyım.