A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Ermenistan'a sadece futbol oynamaya geldiklerini belirterek, "Çatışmaların yükünü omzumuzda taşımak istemiyoruz" dedi.
2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ilk maçında yarın Ermenistan ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Takım'da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşmanın oynanacağı Hrazdan Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim, bu yıl liglerin geç başlamasından dolayı futbolcuların sadece iki maç oynadığını belirterek, "Ligimiz bu sene geç başladı. Sadece iki maç oynadık. Böyle baktığımız zaman çok hazır gözükmeyebiliriz ama Milli Takım'a geldikleri zaman oyuncularımız böyle sorunları getirmezler. Belki bir dezavantaj gibi gözüküyor ama çok fazla etkileneceğimizi düşünmüyorum." diye konuştu.


Milli takıma bazı oyuncuları sakatlıklar nedeniyle çağıramadığını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Bazı oyuncularımız sakat. Onları çağırmadık. Nihat ve Hamit gibi. Burada sakatlarımız var ama biz zaten bu sakatlıklara alışkınız. Keşke olmasa ama maalesef oluyor. Özellikle aynı takımı sahaya sürme açısından bir sıkıntı yaşıyoruz. Türk Milli Takımı'nın sistemi içerisinde kim oynarsa oynasın görevini yapmaya çalışıyor. Ümit ediyorum bazı oyuncularım için bu bir şans olur ve onlar da bu fırsatı değerlendirir." dedi.

Ermanistan'a sadece futbol oynamaya geldiklerini kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2010 elemelerine daha önce A Milli Takım'ın hiç maç oynamadığı bir ülkede başlıyoruz. Erivan'da oyuncularımla birlikte bir ilkin parçası olmaktan son derece mutluyuz. Yarı final oynadığımız Euro 2008'de futbolun ulusları nasıl kaynaştırdığını, insanları dertlerinden nasıl uzaklaştırdığını ve geçmişte yaşanan sorunları nasıl unutturduğu hep birlikte gördük. Yarın Ermenistan ile yapacağımız maçın da gelecek adına umut verici bir adım olmasını umuyorum. Futbolun halkları birleştiren köprüsünden umuyorum ki el ele geçebiliriz. Biz buraya sadece bir futbol maçı oynamaya geldik. İki ülke arasındaki sorunlar ne olursa olsun biz burada 90 dakika işimiz iyi yapmaya çalışacağız. Saha dışında kalan karmaşık konuların ve tarihten gelen çatışmaların yükünü omuzlarımıza almak istemiyoruz. Amacımız bu statta Avrupa'nın önde gelen takımlarına kafa tutan Ermenistan'dan puan kaybına uğramadan ülkemize dönmek. Kolay olmayacağını biliyoruz. Çok koşan ve iyi mücadele eden bir rakibe karşı oynayacağız. Biz de son saniyelere kadar pes etmeyen bir takım olduğumuza göre yarın futbolseverler zevkli bir maç izleyecektir. Ermenistan'a ilk defa geliyorum ve ilgiye ve alakaya çok teşekkür ediyorum."

Fatih Terim, Türk taraftarının yarınki maçta olmamasının kendilerini fazla etkilemeyeceğini söyledi.