Türkiye'nin batı bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı bölgelerinde görülecek yağışların, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ile Antalya'nın Kaş, Demre ve Finike, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Akçay ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla ile Antalya'nın Kaş, Demre ve Finike, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Akçay ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekecek.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak başta olmak üzere ülkenin yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (21)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden sonra batı ilçelerinde (Kaş, Demre ve Finike) kuvvetli olması bekleniyor. (20)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sisli, gece saatlerinde sağanak yağışlı (20)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık (15)

VAN: Az bulutlu ve açık (13)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (23)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esecek. Yağışların öğle saatlerinde Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Akçay ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçelerinde (Kaş, Demre ve Finike) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğleden sonra çorum ile gece saatlerinde Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyılarında öğle saatlerine kadar yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla batısının parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı çok bulutlu gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.