Galatasaray'ın son günlerde en çok tartışılan ismi Ümit Karan'dan, çarpıcı açıklamalar !.. Yıldız oyuncu, Galatasaray'ın ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya'da GSTV'ye önemli açıklamalar yaptı.
Ümit Karan son dönemde hakkında çıkan transfer iddialarına çok sert tepki gösterirken, kendisini izlemeye gelen Dubaili menajerleri sahtekar olarak tanımladı. "Bu insanlar sahtekarlık yapıyor" diyen Karan, "Ben Galatasaray"da mutluyum" dedi.

Takımdaki kaptanlık tartışmaları hakkında "Bu tarz kararları yönetim veya teknik heyet verir" yorumunu yapan Ümit Karan, bu sezonki sakatlıklardan da yakındı.

İşte Karan'ın GSTV'ye yaptığı açıklamalar:

"BU KADAR SAKATLIK GÖRMEDİM"

Antalya kampı nasıl geçiyor?

Devre arası kampları her zaman biraz daha zor geçiyor. Çünkü takımların ikinci yarı maçları çok daha önemli ve zor oluyor. Devre arası kamplarının amacı futbolcular olarak daha çok birbirimizle kaynaşmak ve zorlu ikinci yarı dönemine en iyi şekilde hazırlanmak.

Galatasaray ilk yarıyı liderin 1 puan gerisinde 3. sırada tamamladı. Genel anlamda takım olarak ilk yarıyı nasıl değerlendiriyorsun?
Yeni kurulmuş bir takımın burada gösterdiği başarı çok önemli. Biz uyum sürecini atlattıktan sonra iyi oynamaya başladık ve güzel bir seri yakaladığımızı düşünüyorum. Avrupa kupası maçlarında da çok başarılı oynadık. Bir üst tura çıktık. İnşallah bundan sonra finale kadar devam ederiz. Takım arkadaşlarımı birinci yarıda gösterdiği performanstan dolayı teker teker kutluyorum. Sakatlıklara rağmen önemli başarılara imza attık. Ben uzun süredir Galatasaray"dayım ve futbolun içindeyim. Bir sezonda bir takımda bu kadar sakatlanan futbolcu görmedim. Bu böyle denk geldi. Ona rağmen bu takım bu başarıyı gösterdi. Şu an takımda sakat oyuncuların dönüşüyle beraber çok daha iyi bir ortam ve ivme yakalayacağımıza inanıyorum. Bu hem rekabet anlamında hem arkadaşlık anlamında güzel bir ortamın oluşmasına da katkı sağlayacaktır.

Senin de şanssız sakatlıkların oldu. Zaman zaman oynayamadığın maçlar oldu. Kendi performansını nasıl değerlendireceksin?
Ben kendi performansımdan nasıl memnun kalabilirim ki? Elbette memnun değilim. Sonuçta sakatlıklardan dolayı ancak üç dört resmi maçta oynayabildim. Onlarda da takımıma faydalı olmaya çalıştım. Sakatlığım beni gerçekten çok olumsuz etkiledi ve üzdü. Sezon başında iyi bir hazırlık kampı geçirip sezona iyi başlamak istiyordum ki sezon öncesi son hazırlık maçı olan Bursaspor müsabakasında bir sakatlık geçirdim. Çabuk toparlandım. İki hafta sonra sahalara dönmek istedim. Sonra nüksetti sakatlığım. Adalemde yırtık çıktıktan sonra moral olarak da biraz yıkıldım ama nihayetinde buraya gelen futbolcular da yerimi doldurdular. Ben hiçbir zaman şikayetçi olmadım. Özellikle de oynamama konusunda. Zaten hiçkimseyle bir sıkıntım olmadı. Ben bu takımın kaptanıyım ve Galatasaray"ın kaptanına yakışır şekilde davrandım. Basında yazdığı gibi Ümit gitmek istiyor ayrılmak istiyor. Bunların hiçbirisi gerçeği yansıtmıyor. Basında çıkan transfer haberlerine anlam veremiyorum. Bu beni ve ailemi gerçekten çok üzüyor.

Sakatlık döneminden sonra bu devre arası kampı senin için çok daha önemli olsa gerek değil mi?
Benim için çok önemli hakikaten. Sahada hırsımı göstermeye çalışıyorum. Ben de bu formanın hakkını vermek istiyorum. Formayı kapmak istiyorsan önce çalışman gerekiyor. Kendimi hocama yeniden ispatlayabilirsem bana formayı vereceğini düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda formama ulaşmak istiyorum.

Kaptanlık konusuna gelmek istiyorum. O da çok tartışıldı. Takımın kaptanı olarak bu konuda düşüncelerin neler?
Şimdi benim düşüncelerimden ziyade bu tarz kararları yönetim veya teknik heyet verir. Bazı maçlarda farklı kaptanlar sahaya çıktı. Bu tarz kararlar verildiği zaman herkesin saygı göstermesi gerekir. Biz futbolcular olarak yönetim ve teknik heyetin kararına saygı göstermeliyiz. Bu konuda daha fazla spekülasyon yapmaya gerek yok diye düşünmüyorum.

Galatasaray"ın kaptanlığını yapmak zor iş mi?
Zor tabii ki ancak her zorluğun da bir kolay tarafı yok değil. Neden derseniz takımımızda yurt dışından gelen oyuncularımızın çoğu kendi milli takımlarında kaptan, bizim genç arkadaşlarımız zaten laf dinleyen saygılı insanlar ama tabii Galatasaray"ın sorumluluğu büyük.

"SAHTEKAR MENAJERLER!"

Bir de az önce transferi söyledin ama Dubai"den isteniyor dendi, Erik Gerets Ümit"i Marsilya"ya istiyor dendi. Bunlarla ilgili neler söyleyeceksin?
Bana hiçkimse bir şey sormadı, herkes beni oraya ya da buraya transfer ediyor. Bana soran gazetecilere anlatıyorum; diyorum ki ben Galatasaray"da mutluyum ve başka bir takıma transferimi düşünmüyorum. Türkiye"de başka hiçbir takımda oynamak istemediğimi defalarca dile getirdim ama dinletemedim çünkü insanlar bu tarz konuşmalardan haber çıkartmaya çalışıyor. Bu da beni gerçekten olumsuz etkiliyor ve üzüyor. Dediğim gibi ben Galatasaray"da mutluyum.

Dubai olayına değinecek olursak, Ankaraspor maçında iki tane sahtekar menajer gelmiş maçı izlemeye. Sonuçta ben tanımıyorum ki bu insanları. Geldikleri gibi gitmek zorunda kaldılar hiçbir şey olmadan. Konuyla hiçbir alakası olmayan x bir insan arıyor, “Ben Ümit Karan için geliyorum” diyor. Gelip kendi şirketlerinin reklamını yapıp gidiyorlar. Ben insanlara işin gerçeğini anlatıyorum ama anlamak istemiyorlar. Sonuçta ortada kalan ben oluyorum.

Ümit Karan gibi bir futbolcunun izlenmesi çok normal değil mi?
İzlenir izlenmez, bu tartışma konusu değil ki. Bu insanlar sahtekarlık yapıyor orada. Kendi menejer şirketi var, ne şirketiyse, onu ön plana çıkartmak için tabii bazı insanları kullanmak zorunda kalıyorlar. Bizim basındaki arkadaşlarımız bunlara prim veriyor.

Geçen yılki orada oynanan Bordeaux maçında sen forma giymiştin. Bu maçta çok gol kaçırmıştı Galatasaray ama şanssız bir mağlubiyet almıştı. Galatasaray bu turu geçebilecek mi sence?
Biz hak ettik, kazanan taraf onlar olmuştu. O yüzden bu sefer inşallah tersi olur. Biz buna yürekten inanıyoruz, tüm varlığımızı sahada ortaya koyup finale bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Ama Bordeaux çok da kolay bir rakip değil, takım olarak özellikle son Monaco maçını izledim, inanılmaz oynadılar. Dikkat etmemiz gerekiyor. Biz önlemlerimizi alırsak bu turdan çıkarız.

Peki oğlun Ümitcan ne yapıyor? Çünkü hayranları var onun da…
Evet onu benden daha çok seviyorlar, anlamadım. Şaka bir yana maşallah çok iyi. Kamplarda olduğumuz zaman telefonda konuşuyoruz. Eşim bana fotoğraf gönderiyor, öyle hasret gidermeye çalışıyoruz. Tabii ne kadar telefonla konuşursan konuş onların hasreti her zaman çok büyük oluyor.

Son olarak taraftarı soracağım. Gittiğiniz her yerde gecenin geç saati de olsa sizi yağmur çamur demeden karşılamaya geliyorlar ve yalnız bırakmıyorlar.Onlara bu yeni yılda mesajın ne olacak?
Taraftarımızın bizde çok özel bir yeri var ve biz onları çok seviyoruz. Onlar bize inandığı sürece elimizden gelenin en iyisini yapıp onlara layık olmaya çalışıyoruz. Şu da var futbolda, her zaman iyi oynayamıyorsun, galip gelemiyorsun ama önemli olan kötü gününde onların yanında olduğunu hissetmek. İnşallah bu sezonu mutlu sonla yine onlarla birlikte kutlarız Metin Oktay Tesisleri"nde.

Milliyet