“Bir başkan olarak Kalli"nin kaçmak istediğini anlamıyorsan, beceriksizlik burada başlıyor. Sonra onu kaçırtıp yerine B planı da yapmıyorsun. Şu an G.Saray"da olanları anlayamıyorum.”

KENDİ döneminde G.Saray"a üst üste 4 lig şampiyonluğu ve Türkiye"nin tek UEFA Kupası"nı kazandıran "efsane" başkan Faruk Süren, sarı-kırmızılı takımla ilgili Adnan Polat yönetimine çarpıcı eleştirilerde bulundu. Ligde son 6 haftaya girilirken takımın teknik direktörsüz kalmasının "açıklanması imkansız" bir durum olduğunu belirten Süren şunları söyledi:

“Kalli meselesinde yöneticilik el kitabına uymayacak çok şey var.. Mesela Kalli"nin G.Saray"ı bırakıp kaçmak istediği çok rahat belli oluyordu.. Dışardan bile anlaşılıyordu anlayın yani..

"YENİ HOCA KİM?"

EĞER sen yönetici olarak teknik direktörünün kaçmak istediğini sezememişsen, beceriksizlik işte burada başlıyor.. Sen başkan olarak devreye girip, Kalli"nin gitmesine vesile olacak şeyler söylüyorsun, futbolcularla konuşuyorsun ve sonunda adam bunu kullanıp pılısını pırtısını toplayarak kaçıyor. Böyle bir hareketi beklemiyorsun, gerçek bir sürpriz oluyor.. Ve B planın yok.. Becerikli bir başkan, hocası sezon ortası kaçarsa acil bir kriz masası oluşturur.. Beden hocasından daha hünerli, boşta olan, G.Saraylı bir teknik adamı bulup 5 maçlığına takımın başına getirirsin.. Böyle herşeyi futbolculara bırakmazsın!

"HAKEMİ DE YENİN"

BOŞTA olan Bülent Korkmaz, Bülent Ünder, hatta Hagi gibi bir ismi çağırabilirsin.. Dersin ki, “Gelin, G.Saraylı"lığınızı gösterin.. Ama onlarla da önce konuşman lazım.. G.Birliği kupa maçına bakıyorum, durum biraz karanlık.. O futbola bu takımın başında teknik direktör olsa bile ne olur? Maçın hakemi kötüydü, G.Birliği"nin sert futboluna prim tanıdı, oyunu sürekli kesip tempomuzu düşürdü.. Ama eğer senin futbolcun kupada finale çıkıp kazanmak istemiyorsa hakemi gündeme getirmeyeceksin.. Hakemler mazeret olamaz.. Hep diyoruz ya, "Rağmen kazanacaksın." Dışardan etkiler, garip işler her zaman vardır karşımızda.. Ama bunları izole edeceksin.. Şu hali görüp bir G.Saraylı olarak üzülüyorum.”