Buharkent Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı (SYDV), 2011 yılında barınma yardımı kapsamında 5 yeni ev 5’de ev onarımı yaparken, 2012 yılında ise 4 yeni ev ve 4 ev onarım projesine başlandı. 2012 yılı barınma yardımları kapsamında 8 ailenin de evlerine Mayıs ayında sahip olacakları belirtildi. İlçede ikamet eden ve evleri durulamayacak kadar kötü durumda olan 18 aileye barınma yardımı kapsamında ev yapımı ve onarımı için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından Buharkent SYDV’ye aktarılan kaynak ve vakıf imkânları sonucu bitirilen evlerin sahiplerine anahtarları teslim edildi. Teslim edilen evlerden biri ise Kızıldere Köyü’nde yaklaşık 50 yıldır yalnız yaşayan 80 yaşındaki Durdu Civaroğlu’na yaptırıldı.
Kızıldere köyünde düzenlenen anahtar teslim törenine Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yusuf Vural, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd.Bçvş. Ercan Deniz, İlçe Emniyet Amiri İzzet Karaduman, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Uğur Kul, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Yıldırım, Kızıldere Köyü Muhtarı Sami Erçin, Savcıllı Köyü Muhtarı Ali Arslan, Daire ve Kurum amirleri ile köylüler katıldı.
“BUHARKENTLİLER ŞANSLI”
En büyük avantajlarından bir tanesinin ilçenin çalışan bir kaymakamı olduğunu ifade eden Kızıldere Köyü Muhtarı Sami Erçin; “Sosyal Yardımlaşma vakfı tarafından köyümüze ve çevre köylere gerek yeni ev gerekse onarım işleri yapılmıştır. Böyle bir projeyi gerçekleştiren başta Kaymakamımız Osman Bilgin olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerine teşekkür ediyorum. Buharkent halkına, böyle değerli bir kaymakamla çalıştığımız için çok şanslı olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
“688 KİŞİYE YARDIM ELİ UZANDI”
Buharkent Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 1988 yılında sosyal gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi etmek için kurulduğunu hatırlatan Nazilli Kaymakamlığı Özel İdare Müdürü Tamer Aktürk ise; “Vakıf olarak 2011 ve 2012 yıllarında barınma yardımları kapsamında Ericek Köyünde 2, Savcıllı Köyünde 1, Ortakçı Köyünde 1 ve Kızıldere köyümüzde 1 olmak üzere toplam 5 yeni ev yapılmış olup, ilçe merkezinde 3, ortakçı köyünde 2 olmak üzere toplam 5 ev onarımı tamamlanmıştır. Yine yardımlar kapsamında 4 ev onarımı ve 4 yeni ev projesi başlamış olup Mayıs ayı içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecektir. Ayrıca Vakıf olarak iş kurma projeleri kapsamında geçtiğimiz yıl ve bu yıl içerisinde toplam 11 ailemize ‘yüksek tünel sera’ projesi gerçekleştirilmiş ve teslimleri yapılmıştır. 2011 yılında Buharkent ve köylerinde 688 kişiye toplam 155 Bin 848 TL nakdi yardımda bulunulmuştur. Yaptığımız çalışmalarda her zaman bizi destekleyen ve çalışma azmi veren vakıf başkanımız sayın kaymakamımız Osman Bilgin’e ve vakıf mütevelli heyeti üyelerimize teşekkür ederim. 2012 yılında da vakıf olarak çalışmalarımızın artarak devam edeceğini belirtmek isterim” dedi.
“VAKIF, KURUM GİBİ ÇALIŞIYOR”
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ne kadar kriz yaşasak da, Türk toplumu hiçbir zaman yıkılmamış veya muhtaç duruma düşmemiştir diyen Kaymakam Osman Bilgin; “Vakıflar gerçekten de çok önemlidir. Türk toplumunun muhtaç duruma düşmemesinde en önemli rol oynayan etkenler ise birbirleriyle olan dayanışması, aile bağlarının güçlülüğü ve özellikle devletimizin sosyal yardımlaşma, dayanışma vakfı aracılığıyla sunduğu hizmettendir. Son dönemlerde vakıf hizmetleri çok çeşitlenmiş, artık insanlara her alanda katkı sağlayan, muhtaç durumdaki vatandaşın sosyal sorunlarını gideren bir kurum halini aldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, kışın yakacak, kömür ihtiyacı, gıda ihtiyacı, okula giden çocukların desteklenmesi, üniversite öğrencilere burs, ailelere gelir getirici projeler gibi sosyal kapsamda evi olmayan vatandaşların evlerinin yapılması, oturulmayacak durumdaki evlerin onarılması, yaşlılık maaşı, yeşilkart düzenlemeleri gibi çalışmalar devletin sosyal devlet olma gereği olan yani belli durumda ekonomisi olmayan kişilerin toplum içinde rencide olmadan, toplumun iyi kesimleriyle eş duruma getirmeye çalışan bir kurum haline gelmiştir.”
“YENİDEN TARAMA YAPACAĞIZ”
Törenin düzenlenmesini özellikle istediğini belirten Kaymakam Bilgin; “Yapılan çalışmalarla ilgili olarak işin reklamından ziyade neler yapıldığının görülmesi ve yapılan işlerin diğer köylerimizde ve ilçe merkezinde etkileşim içerisinde olarak muhtaç durumda olup bize başvurmayan veya muhtaç durumda olmayıp muhtaç diye kendilerini inandıran vatandaşlara ulaşmak için sizlerle buluşmak istedik. İlçemizde yaklaşık 20’ye yakın ev onarımı ve yapımı yapılıyor. Tüm köylerimizde yeniden bir tarama yaparak muhtaç durumdaki kişilere ulaşarak sağlıklı bir ortamda yaşamaları veya desteklenmelerini sağlayacağız” dedi.
“KAYMAKAM BİLGİN; ‘ANA BİR İSTEĞİN VARMI?’
Konuşmaların ardından Kaymakam Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yusuf Vural, Köy Muhtarı Sami Erçin ve ev sahibi Durdu Civaroğlu birlikte kurdele keserek evi gezdiler. 80 yaşındaki ev sahibi Durdu Civaroğlu’na ‘Ana’ diyerek seslenen kaymakam Bilgin, istekleri olup olmadığını sordu. Civaroğlu, devletin kendisine sıcak bir yuva sağladığı için mutlu olduğunu ifade ederek; “Eski bir evde yaşıyordum. Sağ olsun muhtarımız ve Kaymakamımızın sayesinde yeni güzel bir eve kavuştum. Allah devlete zeval vermesin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Civaroğlu’nun, ellerim tutmuyor yaşlı olduğum için çamaşır yıkamakta zorlanıyorum ifadelerini üzerine kaymakam Bilgin, ‘elimizden gelen desteği sağlamaya çalışacağız. O isteğin içinde bir çalışma yapacağız’ diyerek moral verdi.
Ziyaretin ardından Kaymakam Bilgin ve protokol üyeleri evin önünde toplu bir şekilde hatıra fotoğrafı çekildi. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

 
video.gifHaberin videosu