"Eskiden karakter sahibi, kişiliği oturmuş bir insanla hayatımı birleştirmeyi düşünürdüm ama şimdi yeterki zengin olsun diyorum"

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Atatürk"ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan bugün, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. VATAN, bugünü kutlayan 672 bin 500 öğretmenden biriyle konuştu. Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi"nde görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Türkan Kırımlıoğlu ile. Kırımlıoğlu, Öğretmenler Günü"nün kendisi için anlamını ve yaşadığı zorlukları anlattı.

24 Kasım Öğretmenler Günü sizin için ne ifade ediyor?

Sembolik olmaktan öteye gitmiyor. Ben 12 yıllık bir öğretmenim. Mesleğime heyecanla başladım. 37 yaşındayım ve o heyecan hayatın gerçekleriyle yok olup gitti. Ne yazıkı ki sevincimiz, sorunlarımızın çok gerisinde kalıyor. Saygınlığımız kalmadı. Artık tek isteğimiz saygınlığımızın geri verilmesi. Ancak ufukta o da görünmüyor.

ARTIK ZENGİN OLSUN İSTİYORUM

En büyük sorun geçinememek. Milli Eğitim Bakanlığı, Beden Eğitimi dersini seçmeli hale getirdi. Haftada bir dersim var. Ek dersim yok. 1368 TL maaş alıyorum. Her yıl yapılan zam ise 20 TL. B abam, annem ve kız kardeşimle beraber yaşıyorum. Evin geçimini sağlıyorum. Açlık sınırında yaşıyoruz. Bekârım. Bir aile kurmayı düşünüyorum ancak şimdi bunu düşünmek bile çok zorlaştı. Eskiden karakter sahibi, kişiliği oturmuş bir insanla hayatımı birleştirmeyi düşünürdüm ama şimdi yeterki zengin olsun diyorum./vatan