ABD'de Wall Street'i protesto eden eylemcilerin başlattığı Occupy Wall-Street (Wall Street'i İşgal Et) hareketi yayılıyor.
 
17 Eylül'den bu yana Wall Street'in hemen yanındaki Zuccotti Park'a kamp kuran göstericiler, ABD'deki gelir dağılımı dengesizliğini, işsizliği ve ekonomik politikaları protesto ediyor.
 
Dün İtalya'nın Milano kentinde öğrenciler yatırım bankası Goldman Sachs'ın binasını basmaya çalıştı. Kanada'daki protestolar da bugün Toronto kentinde başlayacak.
 
Bugün (15 Ekim) Londra, Sydney, Paris, Amsterdam, Viyana, Brüksel, Helsinki, Moskova, Bağdat, Kabil, Tokyo, Pekin ve İstanbul'un da yer aldığı dünyanın dört bir yanından 1,441 farklı şehirde "Occupy Together" adı altında çeşitli protesto eylemleri düzenlenmesi planlandı.
 
Bu sabah Avustralya, Japonya, Tayvan, Güney Kore ve Filipinler'de eylemle uyandı. Occupy Together'ın diğer ülkelerde de ses getirmesi bekleniyor.
 
Protestocular Facebook, twitter ve çeşitli internet siteleri aracılığı ile dünya çapında örgütleniyor.
 
BILL CLINTON'DAN DESTEK
Eski ABD Başkanı Bill Clinton katıldığı bir etkinlikte gündemdeki konuları değerlendirdi. Clinton bu etkinlikte ABD'de başlayan ve 'Yüzde 99' olarak da anılan Wall Street'i İşgal Hareketi'ne de değindi. İşgal Hareketi'nce düzenlenen protestolara destek veren Clinton bu gösterileri Mısır, Tunus ve Libya'da diktatörlerin devrilmesini sağlayan Arap Baharı'na benzetti. Clinton 'Wall Street'i İşgal Hareketi işini kaybedip de işini kaybetmesine neden olanların işinde kalmaya devam etmesine gösterilen bir tepki. Bu ülkede bir şeylerin yanlış olduğunu söylüyor. İnsanlar sistemin kendi işlerine yaramadığını söylüyor. Dolayısıyla bunun olumlu bir tartışma olabileceğini düşünüyorum' dedi. Clinton ayrıca ABD'deki kutuplaşmanın da arttığına dikkat çekti. ABD'nin eski gibi ırkçı, eşcinsel karıştıt, bir toplumdan oluşmadığına dikkat çeken Clinton 'Şimdi tek bağnazlığımız bizim gibi düşünmeyenlere yönelik tahammülsüz olmamız' diye konuştu.