50 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin üçüncü ismi olan 81 yaşındaki ABD'li işadamı Warren Buffett, işlerini devredeceği ismi bulduğunu açıkladı.

Buffett, perakendeden sigortacılığa, demiryolu işletmeciliğine kadar birçok sektörde yatırımları bulunan ve dev bir portföy yöneten Berkshire Hathaway'i kendisinden sonra yönetecek ismin kim olduğunu belirtmese de, bu kişinin şirket yöneticilerinden olduğu düşünülüyor.

Berkshire hissedarlarına mektup yazan Buffett, "günü geldiğinde" şirkette liderliğin pürüzsüzce el değiştireceğini açıkladı. 50 yıldır elinde bulundurduğu yönetimi henüz bırakmayı düşünmediğini belirten Buffett, sağlığının mükemmel olduğunu da vurguladı.
'Bankacılık sektörü ayağa kalktı'

Yeni CEO'nun kim olabileceğine ilişkin spekülasyonlar da gecikmedi. Wall Street Journal gazetesine göre, Berkshire Hathaway'e CEO adayları arasında Buffett'ın sigorta işlerinin yöneticisi Ajit Jain, demiryolu projelerinin başındaki Matt Rose ve enerji işlerine bakan Gregory Abel öne çıkıyor. Yine sigortacılık bölümü yöneticilerinden Tony Nicely ve Tad Montross'a da şans tanınıyor.

Buffett, mektubunda ayrıca, öldüğü zaman şirkette tek başına yürüttüğü görevlerin farklı isimlere dağıtılacağını da açıkladı. Büyük oğlu Howard Buffett'ın babasının ardından başkan olmasına kesin gözüyle bakılsa da kendisine yürütme yetkisi verilmesi beklenmiyor.