Portekizli taktisyen ayrıca 40 bin avro da para cezayı ödemeye mahkum oldu.

Walter Samuel ve Ivan Cordoba'nın ilk yarıda kırmızı kartla oyun dışına gönderilmesi, Samuel Eto'o'nun ikinci yarıda cezasahası içerisinde düşmesine sarı kart vermesinin ardından "kelepçeli" poz veren ve takımının yetkililer tarafından cezalandırıldığını ima eden Mourinho'ya İtalya Futbol Federasyonu tarafından üç maç men cezası verildi.

Bu cezanın ardından Mourinho, takımının Seria A'da Udinese, Genova Catania ile yapacağı maçlarda takımının başında yerini alamayacak.

Mourniho'nun ceza almasının yanısıra Suller Muntari ve Esteban Cambiasso'ya da Sampdoria maçın sonrası karıştıkları kavga ve hakemlere karşı yaptıkları hakaretler nedeniyle ikişer maç men cezası verildi.

Kırmızı kart gören Walter Samuel ve Ivan Cordoba da birer maç men cezası aldılar ve Inter ligde önemli maçlar öncesi eksik bir kadroyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Bu arada Inter'in Chelsea'yle yapacağı Şampiyonlar Ligi eleme turu ilk maçı öncesi cezaların açıklanması dikkat çekti.

Öte yandan Inter kalecisi Julio Cesar, kaza geçirli. Cesar'ın yüzünde küçük çaplı sıyrıklar olduğu, buna karşın Chelsea ile oynanacak maçta forma giyebileceği açıklandı.

(Radyospor)