Diyarbakır'da baskılara, yasaklara, ölümlere inat haber yapmaya çalışan gazetecilerin hikayesini anlatan Press bu kez tutuklu gazeteciler için bir kez daha gösterimde.

Sedat Yılmaz'ın yönettiği film, bu akşam saat 19:00'da Tophane'deki Tütün Deposu'nda gösterilecek. Filmden elde edilen gelir tutuklu gazetecilere gönderilecek.

Filmin senaryosuna o dönem tuttuğu günlükle ilham veren gazeteci Bayram Balcı ile gösterimin ardından kısa bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Press'in hikayesi ise şöyle; İstanbul'da çıkan Gündem gazetesinin Diyarbakır şubesinde çalışan 7 kişiden biri olan Faysal, orduyla bağlantısı olan bir çetenin izine rastlar. Birçok faili meçhul cinayetin zanlısıdır bu kişi. Haberden sonra ölüm tehditleri almaya başlayan Faysal korkmadan bu haberin ve çetenin peşinden gitmeye kararlıdır.

Fakat önünde başta teknik olanaksızlıklar olmak üzere pek çok engel vardır. Bürokratik işlerden tutun da, çekilen fotoğrafları basabilecek bir yer bulmak ya da bunları İstanbul'a gönderilmek için önlerine çıkan tüm engelleri aşmak zorundadırlar...