TERÖR örgütüne yakın bir sitede Öcalan'ın yeni sözleri duyuruldu. Çarşamba günü avukatlarıyla görüşen terör örgütü lideri yine 'Eylemsizlik 1 Mart'ta biter' dedi, daha önce çizdiği Osman Baydemir'e bu kez görev verdi. Sitede yayınlanan sözler şöyle: 'Burada son bir aydır herhangi bir görüşme olmuyor ama olmayacağı anlamına da gelmez. Ben devlet ile PKK arasında aracıyım. Henüz müzakerelere geçmedik. Üzerinde somut konuştuğumuz bir madde yok çünkü Hükümet henüz karar vermemiş.


- GERİ SAYIM BAŞLADI: 1 Mart'a kadar bir sonuç çıkması lazım. Bu tarihe kadar bu görüşmeler bir sonuç verirse, anlamlı bir barışla sonuçlanır. Ya da bu görüşmelerden bir şey çıkmaz, daha kötü bir süreç başlayabilir. 1 Mart'a kadar anlamlı bir barış çıkmazsa ben bu aracılıktan çekilirim. Verdiğim tarih 1 Mart. Sıfıra doğru geri sayım başladı.

- ÖZAL HEYET GÖNDERMİŞTİ: Devlet ve ordu çözüm istiyor, AKP çözüm istemiyor, çözüme hazır değil. Şu çok önemli; Başbakan, Özal'a mı evrilecek, Çiler mi olacak? Yani Özal gibi birisi olmaya mı karar verecek, yoksa Çiller gibi olmaya mı karar verecek? Özal barış için kararını vermişti, öldürülmeden önceki gün bize diyalog için bir heyet göndermişti. Çiller gibi olursa Çiller'den daha tehlikeli olur.

- ÖZKÖK ÇÖZÜM İSTEDİ: Hilmi Özkök, Eşref Bitlis gibi çözüm isteyenlerdendi. Bitlis Paşa'yı öldürdüler. Özkök, daha önce 97'de, 98'de bizimle diyalog kuran gruptandı.

- MHP'Lİ DE OLUR:Bütün şehirlerde şehir konseyleri kurulabilir. Mesela Diyarbakır'da en az 300 kişilik Konseyi kurulabilir. İçinde her kesimden kişiler olabilir. Samimi İslami gruplar da girebilir, barışı kabul ediyorsa MHP'li biri de.

- BAYDEMİR ÇALIŞSIN: Demokratik özerklik anayasası en az 8 ay gerektirir. Bunun çok iyi hazırlanması gerekir. Demokratik özerkliğin anayasası çalışmaları yapılabilir ve hızlandırılabilir. Baydemir ve diğer belediye başkanları da bu konuyla ilgilenebilir.

- SAVAŞ DERİNLEŞİR: Beş yıllık süreç içerisinde PKK silahlı mücadeleyi yükseltemedi, devlet de çözümü geliştirmedi ikisi de tıkandılar. 1 Mart'a kadar eğer çözüm gelişmezse, savaş daha da derinleşebilir.