Emek harca: "Sevgi emektir" cümlesi eksiktir. "Beni sev, birbirimizi çok sevelim" cinsinden niteliksiz bir emek sadece yapış yapış bir debelenmedir. O emeğin içine zekâ katacaksın. İlişkinin ihtiyaçlarını hassas bir görü ile saptamaya gayret edeceksin. Örneğin; onun yalnız kalmaya ihtiyacı varsa tepesine binip sevgi sergilemeyeceksin.

Öğren: Birlikte yeni şeyler görmeye, öğrenmeye, yeni maceralar yaşamaya bakacaksın. Tembellik etmeyeceksin. İlişkinin enerjiye ihtiyacı varsa, kendini akışa bırakmayacaksın. Birlikte gelişmenin yollarını bulacaksın.

Antrenman yap: Birbirinize çok yapışıp kaldığınız anlarda derhal ufak çaplı tek başına yaşama antrenmanları yapacaksın. Ona da yaptıracaksın! Bu, ilişkiye yeni enerji girişini sağlayacağı gibi, seni kaybetme korkusundan uzak tutar. Sen kim olduğunu unutmamak zorundasın.

Dikkat et: En önemli şey ilişkiniz değil, sakın öyle zannetme. En önemli şey, o ve sensin; ayrı ayrı. İkiniz de birer insansınız; bu sınırsız olanak ve ihtimal demek. Yani esasında gerekiyorsa, canınızı sıkıyorsa ilişkiden de vazgeçebileceksin. Onu, işte bu kadar seveceksin.