Vahşet!
 
Henüz hazırlık soruşturması safhasındaki dosyada tüyler ürperten iddialar bulunuyor.
 
Bilirkişi raporunun tamamlandığı operasyonda bir hastanenin yönetim kurulu başkanı olan Doktor İ.E.'nin (42) çok sayıda hastasına yasa dışı kürtaj yaptığı belgelendi.
 
Bir ihbarla ilgili çalışma yürüten İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir merkezde faaliyet gösteren 3 hastaneyi de takibe aldı. Aylar süren çalışmaların ardından 5 Şubat 2011 tarihinde harekete geçen Jandarma İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, mahkeme kararı ile birlikte üç hastaneye de eş zamanlı operasyon yaptı. Hastanelere davet edilen yöneticilerle odalarında görüşülen operasyonlar esnasında bir hastanenin yönetim kurulu başkanı da olan Doktor İ.E. (42), Susurluk ilçesindeki muayenehanesinde, yanında çalışan H.A. (38) ile beraber gözaltına alındı. Doktor İ.E.'nin Balıkesir'de yönetim kurulu başkanı olduğu hastanedeki aramalarda da E.Ü.U. (30) isimli sekreteri gözaltına alınmıştı.
 
DOKTOR VE SEKRETERİ TUTUKLU
 
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Doktor İ.E. ile sekreteri E.Ü.U. ve muayenehanesindeki personeli H.A. adli makamlara teslim edildi. Soruşturmayı yürüten organize suçlar savcısının ifadelerini aldığı şüphelilerden H.A. isimli bayan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen Doktor İ.E. ve sekreteri E.Ü.U. tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Doktor ve sekreteri tutuklu olarak yargılanacak. Operasyonda hastanenin genel koordinatörü M.T. de tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.
 
Öte yandan, kamuoyunda ve sağlık sektöründe büyük yankı uyandıran jandarmanın özel hastanelerle ilgili operasyonunda hastanelerdeki binlerce evrak ve dokümana el konuldu. Özel hastanelerin öncelikle göz, kalp damar, kulak-burun-boğaz, kardiyoloji ve kadın doğum branşlarında son 2 yılda yaptığı muayene, ameliyat, poliklinik vb işlemler incelemeye alındı. SGK Genel Müdürlüğü de söz konusu üç hastanenin hak ediş işlemlerini mercek altına aldı.
 
KULAK ŞİKAYETİYLE GİDEN 80 YAŞINDAKİ KADINA RAHİM AMELİYATI
 
Jandarmanın büyük bir skandalı belgeleriyle ortaya çıkardığı "Neşter" operasyonunda birbirinden ilginç iddialar dikkat çekiyor. İddiaya göre Doktor İ.E.'nin yönetim kurulu başkanı olduğu hastanede, kulaklarındaki işitme probleminden dolayı muayeneye giden 80 yaşındaki yaşlı kadına rahminden parça alındığı şeklinde evrak düzenlenerek SGK'dan para alındığı, benzer şekilde çok sayıda değişik evrakların bulunduğu, bunların büyük bölümünün doğum ünitesiyle ilgili olduğu belirtildi.
 
Dr. İ.E.'nin, özel muayenesinde baktığı bazı hastaların T.C. Kimlik numaralarını alıp, özel hastanede düzenli şekilde defalarca muayene olmuş gibi gösterdiği ileri sürüldü.
 
2 KAMYON KLASÖR, 12 BİN DOSYA İNCELENDİ, 7 BİN 500 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI
 
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın kamuoyunda büyük yankı uyandıran operasyonunda, KOM ve İstihbarat Şube birimleri, özel hastanelerle ilgili yaklaşık 6 ayda 12 bin dosyayı inceledi. Balıkesir merkez, merkeze bağlı köy ve ilçeler ile komşu illere bağlı ilçelerde belgeler üzerinden irtibat kurulan yaklaşık 7 bin 500 kişiyle bire bir görüşülüp ifadeleri alındı. Jandarma, hastalara ve yakınlarına, hastaneye kaç defa gittiklerini, kaç para ödediklerini, doğum yapıp yapmadıklarını, doğum yapanlara normal mi sezaryen mi olduklarını, ameliyat olup olmadıklarını, kürtaj yaptırıp yaptırmadıklarını veya para karşılığı kürtaja zorlanıp zorlanmadıklarını sordu. Hastanelerdeki incelemelerini tamamlayan jandarma ekipleri, adli emanete tam 2 kamyon dolusu klasör teslim etti.
 
YASA DIŞI KÜRTAJ VE SAHTE DOĞUM BELGELENDİ
 
Özel hastane operasyonunda tutuklanan jinekolog İ.E.'nin yasa dışı kürtaj yaptığı belgelendi. Jandarmanın şubat ayındaki operasyonundan önce, mart ayında Susurluk ilçesinde, nisan ayında da Balya ilçesinde birer mezar mahkeme kararı ile açıldı. Yasa dışı kürtaj ile alınan bebek ceninleri çıkarılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi, incelemeden sonra tekrar ailelere teslim edilen ceninler mezara gömüldü.
 
Ceninlerin hastanelerde bulunan ve "böbrek kutusu" denilen özel muhafaza kaplarına konularak gömüldüğü tespit edildi. Yetkililer, "pizza kutusu" ifadelerinin doğru olmadığını söyledi.
 
İ.E.'nin bu şekilde 7 kürtajının resmen belgelendiği, ancak daha onlarca benzer kürtajla alakalı henüz delil elde edilemediği belirtildi. Doktor E.'nin özellikle gayri meşru ilişkiden hamile kalıp çocuk istemeyen kadın hastalara kürtaj yaptığı, bazı kürtaj vakalarında çöpe atılan ceninlerde kalp atışı görüldüğü belirtildi.
Cinayet gibi kürtaj işlemlerini yüksek miktarda para karşılığı yapan İ.E.'nin, kendisine ait bir şirkette müdür olarak çalışan A.A. isimli şüphelinin eşi M.A.'ya, başka hastasından aldığı kız bebeği doğum yapmış gibi gösterip verdiği de ortaya çıktı. A.A. ve eşi M.A, sahte doğum belgesiyle çocuk sahibi olduklarını doğruladı.
Operasyonun devamında gözaltına alınan A.A. da tutuklanmıştı. Yaklaşık 1 ay önce cezaevinden çıkan A.A. ve eşi de tutuksuz yargılanacak.
 
Jandarmanın büyşılığı yurt içi ve yurt dışında kendisinin güvendiği şahıslara sattığı iddiaları da jandarma tarafından araştırılıyor.
 
Neşter operasyonundaki iddia ve belgelerle ilgili yaklaşık 6 aydır devam eden incelemelerle ilgili bilirkişi raporunun da hazırlandığı öğrenildi. Dosyada, rapor almak isteyen kamu görevlileriyle ilgili de yolsuzluk yapıldığı belgelendi. Rapor almak isteyen kamu personelinin para karşılığı hastanede yattı gösterildiği, bundan hem hastadan hem SGK kurumundan para alındığı kaydedildi.
 
Operasyon dönemindeki özel hastanenin yönetim kurulu başkanı olan İ.E.'nin hastaneye hizmet alımlarını kendi şirketi olan M.E. isimli şirketten yaptığı, buradan da yüksek miktarda kazanç sağladığı ileri sürüldü. Bu arada, 6 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Doktor İ.E., Balıkesir'de döner üzerine iş yeri açtığı, ayrıca Susurluk yolundaki outlette dünya ünlü kahvecinin de işletmesini yaptığı bildirildi.
 
İ.E. yönetim kurulu başkanı olduğu hastanede, 27 Aralık 2008 tarihinde Emine Demir adlı hamile kadına sakat doğum yaptırmakla da suçlanıyor. Koca Fatih Demir, olay üzerine Özel Balıkesir Hastanesi'ne ve Jinekolog Dr. İ.E.'ye dava açtı. Fatih Demir, Dr. E.'nin kendisini yanına çağırıp, şikayetinden vazgeçmesini isteyip, karşılığında para teklif ettiğini, razı olup anlaştıkları halde doktorun vaadini yerine getirmediğini ve tekrar dava açtığını anlattı. Bu olayla ilgili İsmail E.'in muayenehanelerinin kapatıldığı ve kendisine bir ay meslekten men cezası verildiği bildirildi.
 
Neşter operasyonuyla ilgili savcılık iddianamesinin tamamlanmasının ardından açılacak davada, dosyada bulunan yüzlerce, binlerce kişinin tekrar dinleneceği, iddiaların mahkemece tek tek ele alınacağı kaydedildi.
 
Bu operasyon kapsamında Dr. İ.E., sekreteri E.Ü.U. ve M.T. isimli 3 kişi tutuklu bulunuyor.