21 Ocak'ta çift kol ve bir bacak nakli olan Atilla Kavdır'ın dün yaşamını yitirmesi üzerine Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar da aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Atilla Kavdır geçirdiği ameliyat sonrası 25 gün yoğun bakımda kalmış, çok kan kaybettiği için kendisine 200 ünite kan verilmişti. Kollarımla ilk yapmak istediğim şey çocuklarımı ellerinden tutup gezmek diyen Kavdır, 1 Mayıs'ta aniden rahatsızlanarak yoğun bakıma alındı ve dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Kavdır'ın acısını ailesiyle paylaşan bir kişi daha vardı. O da Atilla Kavdır ile birlikte aynı gün büyük yüz nakli operasyonunu geçiren Uğur Acar. Uğur Acar dün başsağlığı ziyaretinin ardından Kavdır'ın mezarı başında dua etti.

Atilla Kavdır ile aynı gün ameliyat olan Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası 19 yaşındaki Uğur Acar ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Kavdır'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Baba İbrahim Kavdır ve anne Ayşe Kavdır'a başsağlığı dileyen Uğur Acar, Kavdır'ın ölümüne çok üzüldüğünü söyledi. "Atilla ile güzel zamanlar geçirdik" diyen Acar, "Ameliyattan 4 saat önce kendisiyle tanışmıştım. Hastanede birlikte fizik tedavi görüyorduk. Yeni bir hayata beraber ışık yakacaktık ama olmadı. İkimiz yeni bir yola girmiştik. Kardeşimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum" diye konuştu. Ahmet Kaya'nın yüzü, Uğur Acar'a, kolları ise Ahmet Kavdır'a nakledilmişti.