İki şehirde yaklaşık aynı tarihlerde düzenlenecek olan alışveriş festivalleri kapsamında çok sayıda etkinlik ve konserin yanı sıra yüzde 50'ye varan indirim imkanları da sunulacak.

Bugün gazetesinin haberine göre, İstanbul'da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest (ISF) ve Ankara'da ilk kez yapılacak olan Ankara Alışveriş Festivali arasında büyük bir yarış yaşanacak. Her iki şehir de festivallere yoğun bir şekilde hazırlanıyor.

400 KİŞİLİK GÖSTERİ EKİBİ

9-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan İSF'de bu yıl festival kapsamında firmalar yüzde 50'den fazla indirim yapacak. Festival boyunca alışveriş merkezleri 23.00'e kadar açık kalacak. Her haftasonu biri Anadolu, diğeri Avrupa Yakası'nda olmak üzere 2 AVM'de 02.00'ye kadar alışveriş yapılabilecek. İstiklal ve Bağdat caddelerinde düzenlenecek kortejlerde toplam 400 kişilik gösteri ekibi yer alacak. ISF'de Hadise, Model, Can Bonomo, Hüsnü Şenlendirici, Nancy Ajram, Shaman Grubu, DJ performansları, sema gösterileri gibi pek çok organizasyon düzenlenecek.

DÖNÜŞ BİLETİ HEDİYE

Ankara'da ise 8 Haziran - 1 Temmuz arasında markalar en az yüzde 30 indirim uygulayacak. Şehrin 45 noktasında 5 bin 543 etkinlik ve gösteri düzenlenecek. Kredi ve banka kartı ile 25 liralık alışveriş yapan 22 kişiye çekilişle araba hediye edilecek. Festival boyunca Konya ve Eskişehir'den haftasonları özel hızlı tren seferleri düzenlenecek ve tek yönde yüzde 50 indirim uygulanacak. Festivale uçakla gelerek 500 liralık alışveriş yapanlara ise dönüş biletleri hediye edilecek.

600 ALTIN DAĞITILACAK

Ankara Kuyumcular Odası, 8 Haziran'da düzenleyeceği Mücevherat Fuarı'nda 600 adet hediyelik altın dağıtacak.

Otellerde 3 gece konaklamanın bir gecesi ücretsiz olacak. ATO Meclis Üyesi Seçim Aydın, bu kapsamda 46 otelin hazırlıklarını tamamladığını dile getirdi. Festivalle 1 milyon turisti Ankara'ya çekmeyi hedeflediklerini belirten Aydın, "Toplam yüzde 35'lik bir ciro artışı hedefliyoruz" dedi.

ANKARA'YA SANATÇI AKINI

9 Haziran'da Tarkan konseri ile başlayacak olan Ankara Alışveriş Festivali, 1 Temmuz'da Ajda Pekkan konseri ile kapanacak. Festivalde, Murat Boz, Emre Aydın, Halil Sezai, Kutsi, Hadise, Funda Arar, Ferhat Göçer Hande Yener, Hadise, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Rafet El Roman, Sibel Can'ın da aralarında bulunduğu bir çok sanatçı sahne alacak. Ankara'ya komşu ülkelerden de ziyaretçi çekebilmek amacıyla, Ruslana, Sami Yusuf, Haife Wehbe, Enrico Macias gibi sanatçılar da festivale katılacak.