CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, eski milli futbolcu ve TRT"de spor yorumu yapan Hakan Şükür"ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın

Akif Ekici, TBMM Başkanlığı"na Başbakan Erdoğan"ın cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, TRT'nin tarafsız, doğru, hızlı habercilik ve kaliteli yayıncılık ilkeleriyle yıllarca örnek yayıncılık yaptığını, bu kurumun AK Parti iktidarları döneminde kadrolaşma nedeniyle kimliğinden hızla uzaklaşarak iktidar partisinin yayın organı haline geldiğini ileri sürdü. Ekici, TRT'nin bu dönüşümle birlikte, AK Parti'ye yakın çevrelere yüksek bedellerle program yaptırmaya başladığını ileri sürerek, şöyle dedi:

“Düşük rating alan bu programlara aktarılan milyonlar nedeniyle oluşan kurum zararı ise, alınan vergilerle milletin sırtından karşılanmaktadır. TRT'de yayınlanan bir spor programına yorumcu olarak katılan eski futbolcu Hakan Şükür'ün bir yılda aldığı 700 bin TL, kamuoyunda ciddi tepkiye neden olurken gelinen nokta açısından önemli bir örnek oluşturmaktadır. Bu futbolcunun, Başbakan'ın Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde düzenlediği mitingde yer alması da TRT'den aldığı yüksek ücrete bağlanmıştır.

Bu gerçekler ışığında aşağıdaki soruların Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını bekliyorum. Bir devlet televizyonu olan TRT'de, ratingi çok düşük olan bir programa yorumcu olarak katılan ve bunun karşılığında yıllık 700 bin TL ödenen Hakan Şükür"ün AKP mitinglerine katılması doğru mudur? Son zamanlarda halk desteğini iyice yitiren AKP, bu desteği biraz olsun sağlamak için Hakan Şükür'ün ününden mi yararlanmak istemektedir? En son AKP Diyarbakır mitinginde yer almak suretiyle iktidar sempatizanı olduğunu bir kez daha kanıtlayan Hakan Şükür"e, tarafsız olması gereken devlet televizyonu TRT"de yüksek ücretler vererek program yaptırılmaya devam edilecek midir?”