Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde uğradığı yumurtalı saldırıyla gündeme gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir sempozyuma katıldı.


Kuzu'ya yönelik benzer bir saldırı ihtimaline karşı üniversite öğrencileri, salonda yer olmadığı söyleyerek farklı bir salona alındı. Kuzu'nun konuşmasını kurulan dev ekrandan takip eden öğrenciler, "Yumurtalı saldırılar nedeniyle içeriye alınmadık. Bizim de içeride olmamız gerekiyordu" dedi.

Kamu Hukukçuları Derneği'nin İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği Kamu Denetçiliği Ombudsmanlık Sempozyumu, İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirildi. Sempozyuma, Ankara'da geçtiğimiz gün üniversite öğrencilerinin yumurtalı saldırısına maruz kalan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da katıldı. Ankara'da yaşanan olayının bir benzerinin İstanbul'da da tekrarlanmaması için bir dizi önlem alındığı görüldü. Üniversite öğrencileri, salonda yer olmadığı söylenerek farklı bir salona alındı. Öğrenciler, Burhan Kuzu'nun konuşmasını, kurulan dev ekrandan takip etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz gün yaşanan yumurtalı saldırı nedeniyle farklı bir salona alındıklarını söyledi. Bir öğrenci, "Sanırım geçtiğimiz gün yaşanan olay nedeniyle ayrı salona alındık. Tabi bu doğru bir yöntem değil. Biz de içeride yer almak isterdik. Aslında çok da büyütülecek bir şey değil" dedi. Başka bir öğrenci ise, Ankara'da yapılan eylemi doğru bulmadığını belirterek, "Öğrenciler tabii ki tepkilerini dile getirmeli ama bunu yumurta atarak yapmamalı. Her şeye rağmen ayrı bir salonda yer almamız da doğru değil. İçeride olmamız gerekiyordu" diye konuştu.