AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Elmacı, Güney köy yolunda Köydes Projesi kapsamında, 5 ay önce başlayan çalışmalarda 2,5 kilometrelik yolun genişletildiğini söyledi.
Çalışmaların devam ettiğini, yolun 725 metrelik kısımın ise İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak tamamlanacağını belirten Elmacı, çalışmaların hafta sonunda biteceğini bildirdi.
Adnan Elmacı, şunları kaydetti:
''Aydın'da 490 köyümüz var. Asfalt yolu olmayan tek köyümüz Güney köyü. Öncelikle bu yıl yol genişletme çalışmalarını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir aksilik olmazsa da en geç 2013 yılı içerisinde bu köyümüzün yolunu da asfalta kavuşturacağız.''
Güney köy muhtarı İsa Ateş ise köylülerin ilçeye orman yolundan ulaşmaya çalıştığını, yeni yolun büyük kolaylık sağlayacağını, kışın traktörle ilçeye ulaşabildiklerini belirterek, ''Daha önce Bozdoğan'a zor şartlar altında ulaşıyorduk. Hatta kışın Yenipazar üzerinden ilçeye ulaşım sağlıyorduk. Son yapılan genişletme çalışmaları ile Bozdoğan'a sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlamanın heyecanını duyuyoruz'' dedi.